Filtrarea apei se poate face in mai multe feluri, insa cele mai simple sunt facute cu ajutorul filtrelor casnice, care nici macar nu costa foarte multi bani ci presupun numai o investitie modica pentru ani buni. Atunci cand doriti sa puneti in functiune un aparat de filtrare apa trebuie sa cititi cu atentie instructiunile sau sa chemati un specialist ca sa nu aveti probleme apoi in momentul in care doriti sa il utilizati.
Apa mai poate prezenta in unele cazuri si un continut ridicat de fier ceea ce duce la foarte multe neplaceri. Apa care contine mult fier si nu este supusa unui proces de filtrare apa sau de deferizare asa cum se mai numeste el, poate sa produca daune foarte mari in gospodaria fiecarui om mai ales atunci cand: spalam, tesaturile capata o culoare rosiatica asemeni fierului sau in orice caz galbuie, vizibila mai ales la tesaturile de culoare deschisa; cand facem curat, folosind apa cu un continut ridicat de fier, putem sa stricam gresia, faianta, chiuveta, cabina de dus din baie, dar si capacul de la vasul de toaleta, foarte multe de altfel, numai prin contact cu apa nedeferizata. Cei care locuiesc in apropierea unei surse de ape vii se pot considera persoane extrem de norocoase deoarece apa provenita direct de la panza freatica sau altfel spus de la izvoare naturale, din adancimea pamantului care nu a intrat in contact direct cu alte bacterii, ci a “atins” practic direct oxigenul din aer, este sanatate pura dar si o sursa de tinerete si de bucurie.
Filtrarea apei mai poate sa fie obtinuta si prin intermediul dedurizarii, insa acest proces consta numai in scoaterea calcarului din apa, deci in inlaturarea duritatii. Oricare ar fi insa procesul ales, cert este ca cei care il aleg fac deja un bun pas pentru o apa mai pura si mai sanatoasa.
No comments:
Post a Comment