Ce nu stiai despre corpul tau?

Primul lucru interesant este: corpul uman „straluceste” in intuneric. Cei care au dovedit-o sunt japonezii, care, in urma unor experimente, si-au dat seama ca fiecare dintre noi, cand ne aflam intr-o camera intunecata, emitem un soi de lumina „organica”. Insa nu va inchipuiti ca putem sa o percepem-cantitatile de lumina emisa sunt foarte mici. Ba chiar au produs si dovezi video ale acestei lumini, care pot fi gasite pe Internet. La fel de naucitoare este si informatia potrivit careia noi producem… aspirina?? Mancand fructe si legume, organismul nostru isi produce propria aspirina, una speciala. Din acidul din fructe si legume corpul uman produce acid salicilic, o componenta cheie a aspirinei. Cand ti se face somn la locul de munca trebuie sa stii ca si organismul e in aceeasi stare de moleseala. Pentru a scapa de efectele nedorite ale oboselii de moment, dormi pentru 10-20 de minute si te vei simti plin de energie.

Socant este si diferenta de… inaltime a corpului omenesc dimineata in comparatie cu seara. Cauza o reprezinta lichidul acumulat intre discurile coloanei vertebrale care se reface noaptea, in timp ce dormim. Dar si faptul ca orgasmul masculin determina… stranutatul sau ca limba are… o amprenta unica intocmai cum au si palmele si degetele.
Pana mai ieri, credeam ca apendicul este o parte inutila a corpului nostru care nu face altceva decat sa ne duca la chirurgie cand „ii vine” lui, apendicului. Gresit! Apendicul este un fel de „depozit” al bacteriilor benefice care ajuta intestinele sa digere mancarea. Cand avem o diaree puternica, ele repopuleaza intestinele si contribuie la buna functionare a digestiei. Nu in ultimul rand, pozitia corpului nostru este esentiala atunci cand vrem sa ne amintim ceva. Studiile au dovedit ca ne amintim mai repede daca stam exact in pozitia in care stateam cand s-a intamplat respectivul eveniment pe care vrem sa ni-l amintim.

Si ceva haios pe final: blondele au mai mult… par decat cele brunete, de exemplu. Corpul omenesc are undeva la 100 de mii radacini de par; blondele au 146 de mii de foliculi, in timp ce femeile cu par negru au doar 110 de mii foliculi.

No comments:

Post a Comment