Miscari de forte in fotbalul romanesc

Atentia intregii lumi fotbalistice internationale este, zilele acestea, indreptata asupra Romaniei si a fotbalului autohton. Condamnarile primite in dosarul transferurilor de catre presedintii celor mai importante cluburi din Romania, de catre un oficial al Federatiei Romane de Fotbal – personaj, de altfel, cu destul de multa credibilitate si un capital maxim de simpatie, dar si de catre cei mai importanti impresari de football din Romania ultimului deceniu, au pus din nou fotbalul romanesc pe prima pagina a ziarelor lumii. Insa nu asa cum ne asteptam, nu asa cum ne doream, nu prin performanta, ci prin faradelege.

Este prima condamnare intr-un dosar penal pentru atat de multe personaje din lumea fotbalului – si probabil ca nu va fi singura. Pe de alta parte, este si reversul medaliei, care vine dupa sumele fabuloase vehiculate in sportul romanesc pentru achizitii si transferuri de jucatori. Este o carte de vizita, din pacate, pentru sportul romanesc, si un aspect dupa care vom fi judecati de acum inainte.
Singura parte buna este ca presedintia FRF a reusit sa scape din mainile celui care i-a condus destinele in ultimii ani si care a fost acuzat de multe tertipuri si afaceri murdare. La carma Federatiei Romane de Fotbal este acum un personaj tanar, din noua garda, un nume nou si proaspat si a carei alegere a fost o surpriza absoluta si un semn ca totusi in fotbalul romanesc se doreste schimbarea si ca aceasta schimbare este posibila. 

Noul presedinte al FRF, Razvan Burleanu, nu a aparut intamplator in fotbal. El este fiul fostului fotbalist bacauan Gheorghe Burleanu, si a jucat el insusi fotbal pana la varsta de 19 ani, ocupandu-se in paralel si de arbitraj. In ultimii ani, Burleanu a fost presedintele Federatiei Romane de Minifotbal si din 2012 presedintele Federatiei Europene de Minifotbal. Totodata, el este absolvent de Stiinte Politice, si a fost angajat in Parlamentul Romaniei si al Presedintiei Romane.

No comments:

Post a Comment