Hainele de gravida, cel mai greu de ales. Sfaturi utile

Sarcina este un motiv de bucurie pentru orice femeie. Odata cu ea apar modificari uriase in corp, modificari de stare si modificari ale siluetei. Temperatura corpului si sensibilitatea la caldura se modifica, hainele nu te mai incap, din luna a patra deja ai nevoie de o noua garderoba, de graviduta. De aceea, trebuie alese cu mare grija hainele din perioada sarcinii pentru a nu-ti afecta starea de confort. In primul rand, hainele trebuie sa fie din materiale naturale, care sa-i permita pielii sa respire si sa nu fie stramte.

Sangele trebuie sa circule in voie prin corpul tau pentru a ajuta copilul sa se dezvolte, deci hainele trebuie sa fie lejere. De evitat sunt si hainele prea stramte in zona taliei care nu-i permit micutului sa se miste in uter si sa se dezvolte normal. Tot ce porti in partea superioara a corpului deformat trebuie sa fie cat mai larg in zona burtii uriase si la cel al toracelui. In partea de jos a corpului e bine sa porti orice articol vestimentar care se poate regla. Varicele si micozele vaginale pot aparea si din cauza colantilor mulati, care nu permit zonei pubiene sa respire normal. De obicei, hainele pentru gravide se spala dupa ce au fost luate din magazin pentru a nu ajunge in contact cu pielea diferite substante cu care sunt tratate. Lenjeria intima trebuie sa fie exclusiv din bumbac, sa fie lejera, sutienele sa fie largi, pentru sanii mariti din timpul sarcinii, iar slipul trebuie sa fie din bumbac pentru a face faca secretiilor foarte abundente din zona intima. Si chilotii trebuie alesi cu atentie, sa nu fie stransi pe talie pentru ca pot dauna copilului din burtica. De asemenea, se renunta complet la tocuri, pentru ca picioarele deja incep sa retina apa si durerile de spate insuportabile nu fac decat sa te oboseasca si mai tare.

Tocul lat si jos e de preferat unor pantofi cu sireturi, de exemplu, care te pot impiedica foarte usor si te poti trezi intr-o ipostaza nedorita pe strada. Sfatul medicilor este ca din trimestrul al doilea sa fie alese doar haine care se pot regla usor pe talie si burta. Primul trimestru de sarcina permite femeilor sa poarte orice fel de imbracaminte si incaltaminte, pentru ca greutatea nu e mare, sarcina e in evolutie, iar corpul de abia incepe sa se obisnuiasca cu noua entitate in curs de dezvoltare. Din al doilea trimestru talia se ingroasa, deci toate imbracamintile trebuie sa fie cu siret si cu elastic pe talie. Niciodata nu e bine sa luati imbracaminte sintetica cat sunteti insarcinate pentru ca transpiratia abundenta nu va face decat sa inrautateasca senzatia de disconfort de la hainele sintetice.

No comments:

Post a Comment