Nu mai da din cap la concertele rock. Favorizezi aparitia hematoamelor!

Pentru cine este rocker adevarat si simte rockul ca pe ceva organic, un concert cu formatia favorita poate fi cea mai buna relaxare dupa o saptamana de munca stresanta. Putini dintre cei care participa la astfel de concerte si isi manifesta empatia cu cei de pe scena prin miscari deosebit de violente, intr-o parte si in alta, ale capului stiu ca se expun unor pericole imense, cum ar fi aparitia hematoamelor-adica acumulari de sange ori in tesuturi, ori in organe.

Nemtii au descoperit ca un barbat de vreo 50 de ani care participase la un concert rock ce a avut loc anul trecut (2013) s-a trezit peste noapte cu un hematop aparut in zona cerebrala. Descoperirea a fost facuta de medicul sau de familie care l-a trimis sa-si faca o tomografie pentru a vedea despre ce e vorba-pacientul se plangea de dureri permanente de cap care deveneau din ce in ce mai insuportabile. Nefericitul rocker a trebuit sa treaca printr-o operatie riscanta, i s-a perforat craniul, i s-a scos sangele acumulat si i s-au dizolvat eventualele cheaguri. Riscul urias pe care barbatul a reusit sa-l depaseasca era ca hematomul sa-i apese pe creier si sa il paralizeze sau sa-i afecteze vederea, auzul, vorbitul sau orice alt simt care era legat de zona creierului unde aparuse problema. Mai mult, cercetatorii au avut chiar si un deces pe lista celor care s-au trezit cu hematoame de la datul din cap in timpul concertelor de rock. Mai grav este faptul ca simptomatica hematoamelor este foarte usor de confundat cu simplele migrene, intrucat trece dupa un timp si nu mai revine o perioada.

Tot datul din cap la concertele rock poate duce la fracturi la nivelul coloanei vertebrale, la aparitia unor sectionari ale unor anumite vene importante din corpul uman, cum e aorta. Si daca tot vorbim de datul din cap, trebuie sa stiti ca si miscarea pe verticala, sau cea „rotativa” adorata de rockerii adevarati pot cauza astfel de probleme deosebit de grave care te pot trimite pe masa de operatii.

No comments:

Post a Comment