Cartilajul de rechin in lupta cu osteoporoza

Multe dintre femei au senzatia ca nu trebuie sa-si faca griji in legatura cu sanatatea oaselor lor decat atunci cand imbatranesc... Si gresesc! Adevarul este ca femeile de toate varstele trebuie sa faca tot ce le sta in putinta pentru a-si mentine oasele puternice de-a lungul vietii. Milioane de femei in intreaga lume au deja osteoporoza sau se confrunta cu riscul de a face aceasta boala, asa ca nu strica niciodata sa ne protejam din timp organismul. Iar pentru oase asta inseamna mai mult calciu si vitamina D, o viata fara tigari si alcool sau alte obiceiuri nesanatoase, si in schimb multa activitate fizica, fie aceasta chiar si mers pe jos.

Analizele care testeaza densitatea oaselor sunt si ele foarte utile, la fel ca si tratamentele care contribuie la construirea masei osoase. Un astfel de tratament renumit in intreaga lume pentru efectele sale benefice impotriva osteoporozei este cel cu Cartilaj de rechin.

Osteoporoza este o boala de oase in care scaderea densitatii osoase conduce la slabirea si fragilizarea oaselor. Osteoporoza apare cu precadere la femei in perioada post-menopauza, dar nu este o boala exclusiv a acestei categorii de varsta, ci ea poate aparea si la barbati cu varsta ridicata, sau la persoane care au trecut prin perioade prelungite de administrare de medicamente.

Osteoporoza afecteaza toate oasele din organism, slabindu-le si facandu-le mult mai predispuse la rupere. Cu toate acestea, riscul cel mai mare de leziuni sau fractura apare la sold, incheieturi si coloana vertebrala. Atunci cand afecteaza coloana, osteoporoza poate cauza o serie intreaga de probleme grave, iar fracturile in zona aceasta pot aparea la activitati dintre cele mai comune, cum ar fi urcatul pe scari sau ridicarea de obiecte nu neaparat extrem de grele. Iata de ce protejarea oaselor si administrarea de suplimente care sa le redea starea naturala este vitala pentru pacientii cu risc de osteoporoza sau pentru cei care au fost diagnosticati cu aceasta boala.

Cartilajul de rechin este un complex de colagen (in proportie de 40%), glucozaminoglicani, aminoacizi, dar si nutrienti precum calciu, fosfor si condroitin sulfat A, B si C. Toate aceste componente active, in mod deosebit colagenul si calciul, sunt vitale in formarea oaselor, iar acesta este si motivul pentru care Cartilajul de rechin poate fi un sprijin important in remedierea problemelor osoase asociate cu osteoporoza.

Cum functioneaza el, efectiv? Colagenul si aminoacizii mentin elasticitatea tesuturilor, vindeca leziunile superficiale ale pielii, vindeca rupturi de ligamente sau de tendoane, si in acelasi timp intineresc pielea si tesutul conjunctiv.
Pe de alta parte, mineralele existente in Cartilajul de rechin - calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, fier, crom, mangan si siliciu sunt foarte importante pentru intinerirea si functionarea celulelor, muschilor, oaselor si articulatiilor.
In plus, Cartilajul de rechin s-a dovedit in timp a avea si proprietati anti-inflamatoare, esentiale pentru persoanele suferind de artrita reumatoida, dar si pentru persoanele aflate in recuperare dupa tratamente articulare sau osoase. De asemenea, Cartilajul de rechin poate stimula mecanismele imune si previne eventuale modificari degenerative premature.

Foarte mult s-a vorbit si despre faptul ca acest supliment minune care este cartilajul de rechin este un inhibator tumoral. Aceasta capacitate a sa se explica prin faptul ca are anumiti compusi care inhiba formarea vaselor de sange care hranesc tumorile, impiedicand astfel sangele sa ajunga la o eventuala tumora canceroasa si inhiband astfel cresterea acesteia si chiar micsorand-o.

No comments:

Post a Comment