Conceptii gresite despre Linux
Linux este doar pentru invatacei, neinitiati. Cat se poate de fals. E opusul chiar. Daca ai curiozitatea sa compari interfata Windows cu cea Linux, vei observa ca interfata Linux e mult mai intuitiva si mai buna decat cea de la Windows. Faza buna este ca Linux e mai stabil, nu ai nevoie de antivirus, nu are asa multe erori ca Windows-ul si este foarte usor sa umbli prin el si sa configurezi diferite chestii precum o placa de retea sau una video, sa zicem.
Linux nu e compatibil cu software-ul Windows. Depinde. Poti sa citesti e-mail-urile, sa scrii in aplicatii open-source exact cum e Microsoft Office, uneori chiar ai instrumente de lucru mai rapide si raspunsuri mai bune ale input-urilor. Multe programe din Linux sunt gratuite si sunt poate mai bune decat cele cu bani din Windows. Insa extensii precum .exe, de exemplu, nu pot fi „vazute” de Linux, asa ca s-a inventat un programel numit Wine, care permite rularea de aplicatii Windows sub Linux- se instaleaza si apoi orice program din Windows poate fi instalat fara probleme in Linux.
Nimeni nu utilizeaza Linux. Gresit total. Asa credeam si eu pana acum vreo sase ani, cand Windows-ul era Alfa si Omega pentru mine. Dar am descoperit Linux si comunitatea lui extraordinara si am vazut ca e folosit poate mai mult decat Windows-ul-pentru PC-uri, servere, de catre marile companii etc. Mai mult, cam tot WWW-ul (World Wide Web) se bazeaza pe Linux si software-ul GNU-serverele sunt formatate cu Linux, multi useri renunta la Windows si licentele, erorile, virusii lui pacatosi si isi instaleaza Linux/Ubuntu sau variante ale sale-Lubuntu, Kubuntu, Xubuntu-, e mai ieftin si exista suport pe termen lung si update-uri foarte dese-cele importante din 6 in 6 luni, iar cele „de suport” cam din 3 pana la 7 zile.
Linux nu are suport tehnic. Cum am zis si mai sus, gresit. Aici ai de ales: platesti sau nu. Daca nu platesti te bazezi pe forumuri, unde gasesti absolut orice vrei, daca vrei cu plata, sunt compania ca Red Hat sau Canonical, care te ajuta contra cost.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment