Divorturile, la superlativ…

In America, o tara unde democratia e la ea acasa, rata divorturilor este in crestere. La fiecare ora, 100 de cupluri isi spun „Adio! Si n-am cuvinte”. Ce e mai grav este ca din ce in ce mai multe se datoreaza retelelor de socializare, ceea ce ridica un mare semn de intrebare in legatura cu dezavantajele statului pe Facebook, de exemplu-multe cupluri ajung la divort doar pentru ca unul dintre parteneri nu mai are incredere in celalalt si face scenarii peste scenarii pornind de la un singur comentariu deplasat primit la o poza a partenerului. E stiut ca divortul implica niste costuri destul de mari si poate traumatiza atat adultii, cat si copiii, daca sunt in familia respectiva. Cel mai scump divort din lume i-a costat pe ambii parteneri vreo 2.5 miliarde de dolari americani si daune morale de peste 1 miliard de dolari-speta era intre doi oameni de afaceri deosebit de bogati, sot si sotie, care nu s-au mai inteles intr-un moment al vietii lor cand afacerile pareau sa o ia la vale. Desi majoritatea celor care divorteaza sunt tineri, a existat in istoria tumultoasa a lumii si un caz mai aparte: un batranel de 99 de ani a divortat de nevasta lui de 96 de ani dupa 77 de ani de casnicie fara probleme. Motivul? Batranelul descoperise ca sotia sa avusese o aventura prin anii 1940… De cealalta parte, cea mai tanara femeie care a divortat a fost o fetita de 10 ani
Interesant este ca, in istoria Americii, niciun presedinte nu a fost ales dupa ce a divortat. A existat totusi si o exceptie: Ronald Reagan-divortul a fost finalizat in 1949. De obicei, sotii divortati trec peste trauma divortului dupa 18 luni de la pronuntarea lui. Se ajunge insa mai greu la divort daca cuplurile nu traiesc impreuna inainte de logodna. Dureaza cam opt ani pana cand un cuplu ajunge la ruptura inevitabila numita divort.
Intr-un divort se pierd si multi bani. Asa a patit si Einstein, da, chiar Einstein, dupa ce a luat premiul Nobel si banii cuveniti. Toata suma de bani castigata i-a dat-o fostei sotii pentru ca asa se prevedea in pronuntarea divortului.

No comments:

Post a Comment