Doresc sa va impartasesc cateva tehnici des intalnite in bucatarie si
cateva sfaturi. Desigur, nu sunt eu prea priceputa in bucatarie, dar din
cate stiu o sa va spun lucrurile care pe mine m-au ajutat mult si este
util sa stii cateva lucruri despre bucatarie.
Prima tehnica despre care vom vorbi se numeste bain – marine. Avem nevoie de o oala cu apa care o vom pune sa fiarba. Cand aceasta incepe sa fiarba, dam focul mic si punem vasul in care am preparat crema. Amestecam in vasul cu crema pana cand se intareste. Acest procedeu este des folosit, atunci cand facem creme pentru prajituri, deoarece nu se prinde de vad si face ca aceasta sa fie mai cremoasa.
Prima tehnica despre care vom vorbi se numeste bain – marine. Avem nevoie de o oala cu apa care o vom pune sa fiarba. Cand aceasta incepe sa fiarba, dam focul mic si punem vasul in care am preparat crema. Amestecam in vasul cu crema pana cand se intareste. Acest procedeu este des folosit, atunci cand facem creme pentru prajituri, deoarece nu se prinde de vad si face ca aceasta sa fie mai cremoasa.
Testul scobitorii se
refera la faptul ca introducem o scobitoare in blat, iar daca
scobitoarea iese curate, inseamna ca este gata blatul, dar daca
scobitoarea iese cu aluat pe ea, inseamna ca blatul mai trebuie lasat.
Este bine ca atunci cand facem prajituri si amestecam in creme sau aluaturi sa folosim lingura de lemn.
Cand bagam la cuptor un blat, o friptura sau orice altceva, nu putem sa
spunem exact timpul de pregatire ale produselor respective, deoarece
fiecare cuptor merge in ritmul lui; un cuptor electric este mult mai
puternic decat unul pe gaz, desigur ca si timpul variaza in functie de
ce cuptor avem.
Cand se taie maioneza nu este nicio
problema, se poate repara. Facem o alta maioneza, iar spre sfarsit o
adaugam pe cea taiata, astfel nu trebuie sa aruncam ceea ce s-a taiat. Aceste sfaturi si tehnici m-au ajutat foarte mult de-a lungul timpului.
No comments:
Post a Comment