Ce nu stiai despre bebelusi si creierul lor

Se spune ca atat timp cat suntem mici nu percepem ce se intampla in jurul nostru, iar cei care au bebelusi raman adesea uimiti de actiunile micutilor. Cu siguranta nici tu nu stiai de unele lucruri si probabil ca te-au uimit pana cand ai citit ceva sau pana cand ti-ai dat seama ce se intampla de fapt. Iata ce anume vor sa zica bebelusii atunci cand fac ceva anume:

· Cand ganguresc de fapt bebelusii nu fac altceva decat sa comunice. Aceasta actiune reprezinta faptul ca ei se concentreaza putin si reusesc sa emita un semnal.

· Bebelusii se pot concentra numai timp de cateva momente

· Cand vor sa fie atenti la ceva sau daca ceva anume le atrage atentia bebelusii vor scoate un sunet

· Daca vorbesti cu un bebelus il vei ajuta sa invete mai repede si il vei face mai desptept

· Specialistii au remarcat ca un copil invata mai bine atunci cand el comunica inca din primele secunde de viata cu parintii sai prin gesturi, sunete si gangureli iar daca parintii stiu sa il stimuleze cu atat mai bine.

· Daca vorbesti prea mult cu bebelusul tau e posibil ca acesta sa se plictiseasca si sa nu se mai uite la tine. Daca tace e un semnal ca trebuie sa il lasi in pace.

· Daca bebelusul tau este atent la tine incearca sa nu comunici cu el nici prea obositor. Acest fapt poate sa scada fenomenul de invatare, el va fi mai putin receptiv, deoarece devine mult prea obositor sa fie atent la gesturile tale.

· Cand bebelusul rade incearca sa il ajuti sa rada cat mai mult, prin acest gest el se va declara fericit.

· Daca bebelusul tau sta pe burta inseamna ca simte nevoia sa il lasi in pace.

· Cand vezi ca bebelusul sta pe o parte e posibil ca acesta sa aiba anumite nevoi, sa fie avid dupa atentie, mai ales daca directia este indreptata catre tine.

Desigur sunt mult mai multe lucruri despre bebelusi pe care nu le vom sti prea curand, deoarece ei au limbajul lor, pe care, din cate se spune, numai o mama il poate intelege. Dar cine stie daca si aceasta il percepe exact cum trebuie sau doar intuieste anumite lucruri. In plus mai stim despre bebelusi ca:

· Bebelusii invata pana la varsta de sapte luni sa inteleaga reactiile adultilor

· Cei mici se relaxeaza cu ajutorul unei lumini reduse, a zgomotelor mai mici. Daca ii vorbiti toata ziua, chiar si in somn, el va deveni stresat si va plange mereu

· In viata unui beleus trebuie sa existe mai mult de trei adulti pentru ca acesta sa se dezvolte armonios

· Bebelusii pot dormi in zgomot pentru ca ei au auzul foarte slab dezvoltat

· Ei nu pot distinge vocile de un zgomot anume

· Bebelusii se dezvolta mult mai bine daca cineva din familie ii poate adormi seara.

No comments:

Post a Comment