De ce e bine sa verifici un contract inainte de a-l semna?

De regula, incheierea unui contract semnifica o intelegere intre doua parti insa, de cele multe ori, cel care este pe cale sa semneze uita sa mai verifice actul, necitind cu atentie continutul acestuia. Adesea, se apeleaza la incredere si la bunul simt pe care fiecare dintre noi ar trebui sa il avem.

Nu de multe ori au fost sesizate cazuri in care una dintre partile contractante a fost pacalita de unele clauze existente in contractele pe care le-au semnat si de care poate, habar nu aveau. Din acest motiv cel mai bine ar fi ca inainte de a semna actul sa va adresati unei persoane specializate, de regula aceasta fiind un avocat verificare contract Timisoara, putandu-va oferi astfel sfaturi referitoare la clauzle contractului si bineinteles, daca se mai poate adauga sau renunta la vreuna din clauze. De cele mai multe ori probleme la semnarea contractelor exista in momentul in care se doreste sa se inchireze o locuinta, multe dintre clauze fiind in defavoarea chiriasului.

Proprietarul este cel care beneficiaza de cele mai multe avantaje desi nu ar fi normal sa se intample astfel. Din acest motiv un avocat bun Timisoara ar putea fi un colac de salvare, sfaturile pe care vi le poate oferi acesta fiind de cele mai multe ori pretioase. Astfel el va poate ajuta in legatura cu analiza drepturilor si obligatiilor pe care le au cele doua parti si modalitatea de a restitui garantia de catre proprietar chiriasului, in cazul in care acesta decide sa paraseasca locuinta inchiriata. Pentru a va feri de eventualele neplaceri ale platii chiriei, de preferat ar fi sa stipulati in contract pretul la care v-ati inteles cu proprietarul in momentul inchirierii locuintei, data la care se va face plata chiriei, precum si modalitatea de plata, fie ea in lei sau in valuta.

Aceste clauze se pot dovedi benefice pentru chirias, deoarece puteti fi scutit in acest fel de unele neplaceri pe care vi le poate cauza proprietarul in legatura cu majorarea peste noapte a chiriei sau dorinta acestuia de a-si primi chiria mai repede decat ati fost intelesi initial. In cazul in care nu stiti unde sa apelati pentru a gasi o persoana avizata in ceea ce priveste verificarea contractelor, puteti incerca site-ul www.avocatul-meu.ro, care va sta la dispozitie cu orice intrebare referitoare la acest domeniu.

No comments:

Post a Comment