Termenul de garantie la anvelope, o bomba cu ceas pe care multi o ignora

Cine are masina a facut de la bun inceput un pact tacit prin care a acceptat sa o ingrijeasca si sa o intretina pentru siguranta familiei si a celorlalti participanti la trafic. Oricat de rau am sta cu economiile si cu banii primiti lunar, daca avem masina trebuie sa investim mereu, sa face revizii, sa inlocuim anvelope uzate, sa achizitionam cauciucuri pentru ambele sezoane. Ca orice produs de pe piata, si anvelopele au un termen de valabilitate, o data dupa care siguranta si confortul la volan nu vor mai fi garantate.

Valabilitatea la anvelope nu este un aspect prea important pentru multi soferi, asa ca, in momentul in care cumpara un set nou, mai nimeni nu sta sa se gandeasca si la data la care vor expira, nu vor mai fi bune. Este esential sa fim constienti ca un cauciuc este un material plastic ce imbatraneste rapid, nu mai are aceleasi calitati ca in prima zi de utilizare pe toata perioda scursa de la montare pana la uzura totala. Multi comercianti, din dorinta de a nu pierde nimic si a avea in continuare profit, vand cauciucuri cu date ale expirarii demult depasite sau aproape de finalitate, punandu-ne viata in pericol la fiecare viraj. De regula, un cauciuc expirat e scos imediat de la vanzare si e dus la firmele care se ocupa de reciclarea anvelopelor.

Termenul de valabilitate pentru aceste produse este de maximum cinci ani, luandu-se in calcul si timpul cat au stat in depozit. Deja dupa patru ani cauciucurile pot sa fie lasate in garaj sau duse la reciclat daca tineti la viata dvs. Limita de uzura legala este la fel de periculoasa ca si data de expirare depasita, asa ca trebuie mereu sa urmariti cat de mult s-a uzat cuciucul si sa-l schimbati imediat ce observati deformari ale acestuia sau modificari de aspect vizibile cu ochiul liber.

No comments:

Post a Comment