Pilote din material sintetic sau pilote puf?

Nu mai e nici un secret ca iarna isi intra incet in drepturi inca de la finele lui octombrie, asa ca incet, incet, va trebui sa ne pregatim sa intampinam sezonul rece… la caldura. Pe langa pornirea centralei termice, urmatorul pas pe care il facem cu totii este sa ne scoatem de la naftalina paturile si pernele cele groase, dar si pilote puf, excelente pentru noptile reci de decembrie si ianuarie. Daca vechea pilota s-a deteriorat este cazul sa o schimbati cu una noua, de calitate.

Pe piata gasiti unele cu umplutura naturala, puf, pene, altele cu umplutura sintetica. Ce alegeti? Pilota cu puf are in ea puf de sub penele gastelor, foarte bun izolator, numai bun pentru a ne feri de frig atunci cand ne acoperim cu pilota noastra, pilota din sintetic are poliester sau lyocell, niste imitatii ale pufului. Ambele tin cald, numai ca rezistenta mai mare o au cele sintetice. Daca sunt umplute cu puf, pilotele pot provoca si alergii, asa ca pentru cine are probleme cele sintetice sunt o solutie ideala-pilotele din sintetic sunt fabricate in mediu steril. Diferente intre pilote puf si cele sintetice exista si la spalare, cele sintetice fiind mai simplu de igienizat si mai usor de zvantat, dar si la retinerea umezelii, cele din puf ajutandu-ne sa nu transpiram prea mult noaptea pentru ca permit circulatia aerului. La spalare, lucrurile se schimba, in sensul ca pilotele cu puf se curata doar la curatatorii ecologice, fara balsam sau detergenti puternici si inalbitori, iar pilotele din sintetice se pot spala si acasa. Costurile de achizitie sunt mai mari in cazul celor naturale, spre deosebire de pilotele din sintetic, care sunt ieftine si foarte variate ca model si umplutura, la fel si costurile de productie.

Alte materiale folosite la umplutura sunt lana sau matasea, bune izolatoare, dar nu asa de eficiente ca pilotele cu puf. Asadar, depinde de fiecare ce fel de pilote prefera si daca este alergic sau nu, insa ambele sunt la fel de calduroase daca sunt folosite corect si intretinute asa cum trebuie.

No comments:

Post a Comment