Exfoliant natural

Cele mai bune crème si cosmetice sunt cele natural, preparate in casa. Exfoliantul cu zat de cafea si ulei de masline are numeroase beneficii. Acest amestec reduce efectele imbatranirii. Zatul de cafea este abraziv natural. El ajuta la curatarea porilor si, pe deasupra, este si antibacterian.

Uleiul de masline este folosit de multe secole in produsele de infrumusetare si este renumit pentru antioxidantii pe care ii contine, care fac pielea fina, catifelata si supla. Pentru a prepara acest exfoliant se pun intr-un bol doua lingurite de ulei de masline, apoi se adauga doua lingurite de zat de cafea. Se amesteca si se aplica pe ten, masand usor in miscari circulare, apoi se clateste cu apa calda. La final nu este nevoie de crema, deoarece uleiul de masline este hidratant. Exfoliantul cu zat de cafea si lapte este o alta reteta pe care o puteti folosi cu succes. Laptele hidrateaza, iar zatul de cafea curata porii. Pentru a prepara aceasta masca se amesteca intr-un bol zatul de cafea ramas de la o cana de cafea si 100 de ml de lapte. Masca trebuie sa aiba o consistenta cremoasa pentru a nu aluneca de pe piele. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste bine cu apa calduta masand prin miscari circulare pentru o exfoliere eficienta.

La final este nevoie sa aplici o crema hidratanta, pentru ca laptele nu este chiar atat de hidratant precum uleiul de masline. Cu putin ajutor, vei obtine un ten luminos, catifelat, proaspat si curat, datorita stratului de celule moarte care au fost eliminate.

No comments:

Post a Comment