Ingrediente speciale pentru un smoothie special

Daca vrei sa iti prepari un smoothie original, poti adauga cateva bucati de ghimbir. Acesta va schimba gustul bauturii si va pune sangele in miscare. Un alt adaos interesant este ardeiul chilli sau orice tip de ardei iute. Acesta va imbunatati circulatia periferica si te va feri de starile depresive. Ciocolata neagra, cu un continut ridicat de cacao este un alt ingredient controversat: desi este dulce, nu ingrasa, folosita in cantitati mici.

Ouale sau galbenusul de oua sunt unul dintre ingredientele intens discutate: este bine sau este rau sa il adaugi intr-un smoothie? Riscul de a te infecta cu salmonella nu este neglijabil, insa toti am mancat cu placere galbenurile crude frecate cu zahar de catre bunica. Dat fiind continutul bogat de proteine, ramane la alegerea ta daca adaugi sau nu ou in smoothie. Cum actioneaza proteinele Proteinele scad apetitul si cresc nivelul hormonilor responsabili de arderea caloriilor. Atunci cand stomacul este gol sunt trimise semnale catre creier, care produce senzatia de foame. Dupa ce mananci, sunt eliberati hormoni specifici de catre pancreas, care produc enzime pentru a descompune mancarea in proteine, carbohidrati si grasimi. Sunt eliberati si hormoni secundari, care dau senzatia de satietate, de plin.

Proteinele favorizeaza eliberarea acestor hormoni secundari si te ajuta sa ai un apetit redus, sa mananci pentru a trai, ci nu invers. De aceea este important sa adaugi proteine la smoothie, in special daca te bazezi pe aceasta bautura la micul dejun sau alta masa principala a zilei. Smoothie sunt gustari usor de preparat pe loc si de luat cu tine la drum ori la servici, in functie de ingredientele folosite. Gradul mare de personalizare a retetei de smoothie le fac sa fie indragite de toti, ceea ce face ca fiecare sa aiba propria reteta de smoothie bogat in vitamine, minerale si proteine.

No comments:

Post a Comment