Amenajarea in stil provensal a baii: mobila si accesorii

Stilul provensal este expresia unei forme artistice care a evoluat intr-o regiune specifica din sudul Frantei: Proventa. Aceasta este o zona a produselor tipice mediteraneene, precum uleiul de masline si vinul, dar si a lanurilor de grau si floarea soarelui sau a lavandei, ale carei intinderi parfumate coloreaza campurile in anotimpul estiv. In acest stil, marea parte a produselor care se utilizeaza sunt naturale: pigmenti puri, ulei de in, tempera pe baza de apa si clei de iepure.

Culorile sunt inima stilului provental, iar tonurile palide si opace, precum pulbere verde, albastru si salvie dau mobilei o simplitate a formei care o face foarte similara cu cea a stilului toscan, cu diferenta ca lemnul masiv este incolor si finisat cu serlac si ceara. In urmatorul articol vom vedea care sunt mobilele si accesoriile pentru amenajarea provensala a baii. Inainte de toate, in ceea ce priveste peretii, sugestia este cu siguranta aceea de a-i zugravi cu culori pastel, cum ar fi un albastru deschis palid sau un galben foarte moale. Placile pardoselii ar trebui sa fie intr-o culoare foarte deschisa, fie alb, fie albastru deschis. In ceea ce priveste accesoriile baii, vor trebui sa fie accesorii create din fier forjat lucrat in maniera artizanala, iar aceste accesoriivor trebui sa aiba forme foarte rotunjite si cu teme florale. Fierul forjat poate fi chiar vopsit in alb sau culori pastelate, in asa fel incat sa se potriveasca cu restul elementelor prezente. Cada baii va trebui sa aiba unele caracteristici precise, trebuie sa aiba culoarea alba, cu o forma larga si primitoare si de preferat, prevazuta cu picioare de sustinere, iar robinetii de culoarea alamii. Chiuveta trebuie sa fie la vedere, iar corpul de mobilier din partea inferioara sa nu fie inchis cu usi, ci deschis.

In locul clasicului lampadar central care poate emite o lumina intruziva, putem pune lumini pe pereti, de preferat la o inaltime mai mare. Deasupra chiuvetei, putem aseza o oglinda mare, eventual inconjurata de o rama din lemn deschis la culoare sau antic, ornamentata cu floricele pictate. In fine, vasul WC si bedeul, vor trebui sa fie de culoare deschisa, de preferat albe, iar in ceea ce priveste bideul, e de preferat ca robinetii sa fie de culoarea alamii. O ultima nota de eleganta poate fi asigurata de o lumanare parfumata asezata pe marginea cazii. Pentru cazul in care nu reusesti sa-ti procuri mobila preferata din comert, exista o serie de firme specializate in mobilier la comanda Bucuresti oferind o multitudine de astfel de ocazii.

No comments:

Post a Comment