Cum recunosti cea mai buna cafea romaneasca?

O cafea poate bea oricine doreste. De la un automat, facuta in casa la cineva sau cumparata de la un chiosc, cafeaua este printre putinele bauturi care merge la fix in orice moment din zi daca simtiti ca nu mai aveti forte sa continuati ce aveti de facut. Adevaratii cafegii stiu cu siguranta ca o cafea buna se deosebeste net de una obisnuita, de proasta calitate.

Cele mai bune tipuri de cafele sunt cele Arabica, de la mare altitudine in plantatii ce cresc rapid pe soluri fertile, si Robusta, care creste in conditii normale. O cafea premium va fi mereu 100% Arabica, asa cum e si cea produsa de Jezabel, in vreme ce o cafea normala va fi Robusta, de foarte multe ori avand arome imbogatite artificial. Cea mai buna cafea romaneasca este usor de recunoscut prin boabele proaspat rasnite si mirosul inconfundabil, savoarea exceptionala, producatori ca Jezabel sau Doncafe punand mare pret pe prospetimea boabelor rasnite si pe calitatea bauturii finale.

Cafeaua cu o calitate premium, cum e si Jacobs, este usor de recunoscut prin boabele mate si aspre, tari, rezultate in urma prajirii. Particularitatile care va ofera cele mai simple semne ca ati cumparat o cafea de calitate tin de prezenta cafelei 100% Arabica, combinatiile de Arabica si Robusta, cu predominare Arabica, aciditatea pronuntata sau media, cat de amara este-cu cat e mai amara, cu atat cafeaua e mai tare, de tipul de prajire si cat de prajita este cafeaua, dar si de aroma prezenta, de nuci, citrice, ciocolata. De exemplu, sortimentele Jacobs si Jezabel sau Doncafe vor avea mai mereu proportii egale din Arabica si Robusta, insa variantele premium vor avea pana la 75% Arabica si doar 25% Robusta sau chiar 100% Arabica, ceea ce indica un sortiment de cafea foarte bun si tare.

Daca veti sa cumparati cafea boabe, atunci puteti testa sa vedeti cat de proaspata si buna este luand un bob de cafea si aruncandu-l pe masa. Daca acesta „sare” atunci cafeaua e buna, daca nu, inseamna ca nu a meritat deloc sa o luati.

No comments:

Post a Comment