10 motive sa iubesti Clujul

Sigur pot sa gasesc mai mult de zece motive pentru care sa iubesti orasul din inima Transilvaniei. Din suflet o spun: regiunea de Nord-Vest a Romaniei a fost binecuvantata cu orasul Cluj-Napoca. A fost dragoste la prima vedere. Din aia cu fluturi in stomac si cu emotii. O dragoste care v-a ramane pe vecie. Cei trei ani in care am locuit la Cluj sunt anii care mi-au dat amintiri capabile sa imi mangaie sufletul ori de cate ori e nevoie. Asadar, pentru acest oras de nota 10 ma limitez la zece motive pentru care trebuie sa il iubesti.

Unu. Este un oras linistit, curat si mare.
Doi. Clujul e tanar si plin de viata,  mai ales din toamna pana in vara.
Trei.  Are multe locuri de distractie, dar si multe conditii de invatat.
Patru. Universitatile din Cluj au programe academice invidiate in toata tara.
Cinci. Oamenii sunt caldurosi, primitori si calmi.
Sase. Studentii din Cluj-Napoca au o multime de sanse de a se face remarcati, de a se dezvolta sanatos si de a-si crea oportunitati pentru a ajunge la slujba de vis.
Sapte. Are centre comerciale renumite in toata tara, dar in acelasi timp si muzee si locuri istorice demne de vizitat.
Opt. In fiecare an se organizeaza evenimente internationale, iar un exemplu este TIFF ( Transilvania International Film Festival)
Noua. Are multe cinema-uri unde oamenii se pot relaxa, dar si Teatrul National este un astfel de loc pentru ca pe scena institutiei se interpreteaza roluri memorabile.
Zece. Influentele lingvistice din partea locului sunt renumite si unice.

Acum nu mai stau in Cluj. Nu pentru ca nu e un loc minunat de a-ti face o cariera si de a incepe o familie, dar soarta a facut ca pamantul de acasa sa ma cheme inapoi. Nu regret, dar nu voi rata nici o sansa de a ma intoarce, macar in vizita in acest oras romanesc superb.

No comments:

Post a Comment