De ce revin in Zell am See

Pentru ca a fost primul loc in care am pus schiurile in picioare, in urma cu cinci ani, pastrez intotdeauna o amintire placuta despre Zell am See, si chiar daca acum vacantele la ski nu mai sunt la fel de active, in cea mai mare parte a timpului multumindu-ma doar cu rolul insotitorului si al observatorului, nu inseamna ca nu ma intorc mereu cu placere aici. 

Este extrem de usor sa consideri statiunea un loc in care sa te simti ca acasa, si pentru ca sunt foarte multe oferte ski Zell am See din care sa alegi sunt convinsa ca o vacanta adecvata bugetului fiecaruia poate fi cu mult superioara oricarei experiente la ski in Romania sau Bulgaria, no offense… Principalul avantaj al zonei este cadrul foarte romantic, cu lacul inghetat, inconjurat de versanti abrupti si cu perspectiva maiestuoasa a ghetarului Kitzsteinhorn in plan indepartat. Pare o imagine de ilustrata, desi este cat se poate de reala… Un cadru fantastic in care sa te simti bine si sa te reculegi dupa o zi pe partie. Si va fi cu siguranta o zi grea, caci cele 29 de partii din Zell am See (dintre care 9 negre, destinate expertilor, 14 rosii pentru schiorii buni, de nivel mediu, si 6 albastre cu nivel scazut de dificultate, adecvate primelor lectii de ski, dar perfect potrivite si schiorilor de nivel mediu) sunt extrem de ofertante. Un dezavantaj poate fi acela ca nu sunt foarte multe partii, dar asta nu este deranjant decat in plin sezon, cand statiunea se aglomereaza si la fel si partiile. 

Dar dincolo de asta, partiile sunt foarte bine intretinute si eficient deservite de instalatiile ski lift, si nu cred sa existe prea multe plangeri legate de cozi interminabile la urcare. Daca simti nevoia sa variezi de la partiile traditionale si te consideri un schior bine pregatit, pot incerca si traseele cross country, care au peste 55 de kilometri.

No comments:

Post a Comment