Animale simpatice care au schimbat cursul istoriei

Biserica Angliei datoreaza ceva mai mult… cainilor. Regele Henry VIII si-a dorit foarte mult un fiu si un mostenitor al tronului. A avut sase copii cu prima nevasta, Catherine of Aragon, insa numai o singura fetita a supravietuit, Printesa Maria.

Henry a decis ca, de vreme ce Catherine a fost casatorita cu fratele sau mai mare, Arthur, care murise imediat dupa nunta, era cumva ruda cu ea si era pacat sa se casatoreasca. Asa ca blestemul s-a rasfrant asupra copiilor si cei doi nu au avut nici un fiu care sa ii mosteneasca tronul tatalui. Cu toate astea, Henry a inceput sa-i faca ochi dulci lui Anne Boleyn si a incercat sa aiba cu ea fii. In 1527, Henry a trimis o echipa de slujitori sa-i explice Papei Clement, la Roma, care era problema cu blestemul. Negociatorul sef a fost chiar tatal Annei.

Intalnirea dintre Papa si tatal Annei a fost un dezastru. Problemele au inceput atunci cand Papa i-a dat spre sarutare mana negociatorului-cainele prepelicar s-a apucat si l-a muscat pentru a-si proteja stapanul. Pentru ca degetul papei era muscat, Boleyn nu a vrut sa-l sarute si pana la urma Papa nu incuviintat desfacerea casatoriei pentru ca era priten bun cu Regina Catherine. Pana la urma, regele tot a gasit o cale sa aiba ce si-a dorit. S-a autointitulat cap al bisericii anglicane. Tot clerul a avut grija de frica sa ii desfaca si casatoria. Asa s-a nascut Biserica Protestanta din Marea Britanie.

No comments:

Post a Comment