Informatii utile despre cantarele industriale

Alegerea unui cantar industrial de cele mai multe ori ne ridica probleme. Cantarele industriale sunt proiectate sa aibe o durabilitate mare in timp. Din sfera cantare industrial fac parte si cantarele rutiere electronice. Acestea au fost lansate pe piata occidentala acum 25-30 de ani: sarcina este transferata prin intermediul celulelor de cantarire analogice care inglobeaza marci tensometrice pentru a detecta si masura greutatea.

Semnalul tuturor marcilor tensometrice este analog. Mai recent, producatorii celulelor de cantarire au lansat si modelul de celula digitala de cantarire in care semnalul analogic este convertit in semnal digital in interiorul celulei. Cantarele rutiere au ca scop determinarea masei in tranzactii comerciale si se afla sub incidenta Hotararii de Guvern nr. 617/2003 pentru stabilirea conditiilor de introducere pe piata si de punere in functiune a aparatelor de cantarit cu functionare neautomata si a H.G. 891/2004 privind stabilirea unor masuri de supraveghere a pietei produselor din domeniile reglementate, prevazute in Legea nr.608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor.

Practic, cantarele industriale sunt necesare in orice domeniu de activitate. De exemplu sunt utilizate pentru cantarirea materiei prime sau a produselor finite (cereale, ingrasaminte, beton, balast, minereuri, materiale reciclabile, fier vechi, etc). Cantarele industriale au dimensiuni si capacitati diverse – pot fi platforme mici (cu Max=0.5t...6t) pana la cantare auto (cu Max=60t...100t). Cantarele fiind utilizate in special in mediile industriale, sunt amplasate de cele mai multe ori in exterior unde factori precum umezeala, praful, vibratiile, substantele corozive le poate afecta sau defecta. De aceea trebuie avuta in vedere, ca si aspect definitoriu, calitatea cantarului atunci cand vrem sa realizam o astfel de achizitie. Cantarele industriale sunt platformele de cantarit cu o constructie compacta, rigida cu grinzi de intarire, pe care sunt fixate patru celule de cantarire.

Aceste platforme pot ajunge pana la dimensiuni de 2000 x 2000 mm. La fel ca si in cazul cantarelor comerciale aceste structuri pot fi otel vopsit cu vopsea epoxidica sau complet inox. Cantarele industriale pot fi montate in fundatie (in groapa) sau suprasol ( deasupa pardoselei). In situatia montajului suprasol se poate atasa o rampa sau doua pentru a facilita accesul la cantar cu transpaleta sau caruciorul. Indicatorul de greutate se poate monta la o distanta standard de 3 m, pe masa sau pe perete.

No comments:

Post a Comment