Atractii turistice bizare si misterioase ascunse pe tot mapamondul

Lacul de sange, Bolivia. Laguna Colorada este un lac aflat la mare altitudine care pare sa aiba un singur ingredient de baza: sangele. De fapt, lacul e locuinta unor alge rosii, care dau si culoarea bizara a apei. Mecanismul formarii culorii este asemanantor cu cel al frumosului Cano Cristales din Columbia, insa in loc sa aiba culoarea rosie o data pe an, Laguna Colorada este de un rosu aprins tot anul. Interesant este ca nu numai Bolivia are o astfel de atractie turistica.

Lacul Retba din Senegal este roz ca o guma de mestecat si asta din cauza nivelului foarte mare de salinitate. Moscheea disco, Iran. Cam la ce va ganditi cand auziti cuvantul moschee? Probabil imediat vedeti in fata ochilor celebra Moschee Albastra din Istanbul, un loc urias incarcat cu solemnitate si piosenie, pentru rugaciune. Asta face ca moscheea Shah Cheragh din Shiraz sa fie si mai originala. Pe dinauntru, moscheea iraniana arata exact ca un glob dintr-o discoteca spart de curand. Motivul unei decorari interioare asa de colorata este si mai bizar. In secolul IX, doi frati au fost ucisi fix in acel loc ca parte a unei persecutii anti-siite care incepuse in zona.

Moartea lor aproape ca a fost uitata pana ce Regina Tashi Khatun s-a decis sa construiasca o moschee deasupra mormintelor, transformand-o intr-un loc de perelinaj. Apoi a ordonat ca intreaga moschee sa fie imbracata in sticla sa fie si mai stralucitoare.

No comments:

Post a Comment