Despre tenis si despre Conipur PRO CLAY, sistemul pentru terenuri de tenis cu zgura artificiala

Originar din Anglia, tenisul s-a raspandit, mai intai, in lumea engleza, fiind un sport pe care il practicau cei din clasele sociale superioare. Astazi, tenisul este un sport olimpic, practicat oriunde pe mapamond si indiferent de clasa sociala, varsta, etc.

Tenisul de camp este un sport jucat fie intre doi jucatori (simplu), fie intre doua echipe a cate doi jucatori (dublu). Jucatorii folosesc o racheta pe baza de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperita cu pasla peste fileu, mingea trebuind sa ajungă in terenul adversarului.

Lungimea unui teren de tenis este fixa, ea fiind de 23,78 de metri. Latimea terenului de tenis variaza in functie de tipul jocului: simplu sau dublu. Calitatea jocului de tenis depinde in mate masura de calitatea terenului.

Turnee profesioniste de tenis

Grand Slam

In circuitul profesionist de tenis sunt patru turnee de Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open.

Masters Series 1000

Circuitul Masters Series 1000 cuprinde opt turnee anuale, desfasurate in Europa si America de Nord si organizate de ATP (Asociatia Tenismenilor Profesionisti).

Alte turnee de tenis International Series Gold cuprinde 9 turnee. Acestea sunt mai putin prestigioase decat turneele Grand Slam si Masters Series dar mai prestigioase decat cele din International Series.

International Series cupinde 44 de turnee. Sunt turneele cel mai putin prestigioase din circuitul ATP.

Zgura teren tenis - Conica CONIPUR PRO CLAY, pentru terenuri de tenis la superlativ

Sistemul Conica CONIPUR PRO CLAY este rezultatul muncii a peste 35 ani de experienta in domeniul suprafetelor sportive profesionale. CONIPUR PRO CLAY reprezinta un sistem de zgura, cu nenumarate avantaje, creat atat pentru jocul desfasurat in aer liber, cat si pentru cel din spatii inchise (CONIPUR PRO CLAY INDOOR).

Sistemul are la baza un strat format din granule de zgura naturala mixat un un agent poliuretanic de legatura, peste care se adauga un strat fin de zgura. CONIPUR PRO CLAY este un sistem agrementat si clasificat de catre Federatia Internationala de Tenis in categoria 1 Slow si solutia optima pentru terenuri de tenis la superlativ.

Zgura CONIPUR PRO CLAY poate fi utilizata tot timpul anului, datorita proprietatii de permeabilitate. Zgura PRO CLAY poate fi folosita la scurt timp chiar si dupa ploi torentiale. Un teren de tenis amenajat cu zgura CONIPUR PRO CLAY va putea fi folosit tot timpul anului, sistemul fiind prevazut cu proprietati anti-inghet. Conica

CONIPUR PRO CLAY se caracterizeaza printr-un bun raport cost-eficacitate. Datorita rezistentei crescute la intemperii, sezonul de joc poate fi prelungit. Costurile de intretinere ale unei suprafete CONIPUR PRO CLAY sunt minime. Astfel, pentru beneficiarii unui astfel de teren, cheltuielile vor fi reduse comparativ cu veniturile, care vor creste considerabil.

No comments:

Post a Comment