3 cascade incredibil de frumoase in lume

Victoria Falls, Zimbabwe (Una dintre cele mai impresionante obiective turistice din lume, Victoria Falls este situata pe raul Zambezi, intre Zambia si Zimbabwe, in partea de sud a Africii. Cu o latime de 1737m si o inaltime de 107m este considerata a fi cea mai mare fasie de apa din lume creata de o cascada. Primul european care a vazut cascada se presupune ca a fost David Livingstone, celebrul explorator scotian, care in onoarea reginei sale a denumit cascada "Victoria". Perdeaua de apa care se formeaza in timpul caderii poate ajunge pana la 400m si poate fi vazuta de la 50km.) Niagara

Falls, Canada/SUA (Aceasta este probabil cea mai cunoscuta si cea mai populara cascada din lume. Are 51m inaltime si 1203m latime. Este formata din doua sectiuni despartite printr-o insula, Horseshoe Falls in partea canadiana si American Falls in partea americana. 90% din debitul de apa se afla in partea Canadei. Se spune ca s-a format acum 10.000 de ani, iar in Europa este cunoscuta din 1677. Numarul de turisti ce o vizitau an de an pana in 2009 era de aproximativ 28 de milioane si de aceea a devenit cea mai vizitata cascada din lume.)

Kaieteur Falls, Guyana (Cu inaltimea sa de 251m, latimea de 113m, un volum de apa de 663m pe secunda, si peisajele incantatoare din imprejurimi, Kaieteur Falls este de 5 ori mai inalta decat Niagara si de doua ori decat Victoria Falls. Frumusetea acestei cascade consta si in faptul ca este mai retrasa, nefiind vizitata de foarte multi turisti, locul este mai pustiu si nu exista drumuri sau hoteluri de lux).

No comments:

Post a Comment