Mituri despre steroizi

Steroizii anabolizanti sunt o copie sintetica a hormonului testosteron. Ei au fost obiectul unor dezbateri in ultimele decenii, dar si a dezinformarii. Atletii, in special culturistii, se pot simti atrasi fata de aceste medicamente pentru ca sporesc cresterea masei musculare, puterea si rezistenta.

Mit: A lua orice fel de steroizi poate duce la moarte

Realitate: Primul lucru pe care oricine trebuie sa il inteleaga este faptul ca steroizii sunt medicamente. Chiar si banala aspirina poate provoca probleme grave, daca este luata in cantitati mari. Toate medicamentele atunci cand sunt utilizate in mod abuziv au potentialul de a ucide, deci nu numai steroizii. Cu toate acestea, cand se incearca cumpararea de steroizi, este bine sa se acorde atentie sporita originalitatii produsului, puritatii si informatiilor mentionate in prospect. Respectarea cu strictete a acestor informati va reduce considerabil riscul imbolnavirii.

Mit: Steroizii sunt usor de obtinut

Realitate: O alta conceptie gresita despre steroizi este ca acestia sunt usor de obtinut. In ceea ce priveste accesibilitatea, adevarul este ca steroizii sunt substante ilegale daca sunt luate fara prescriptie medicala. Singura solutie valabila, dar nerecomandata, ramane cumpararea acestora de pe piata neagra. Insa, chiar si asa, reprezinta un risc enorm din moment ce calitatea lor poate poate fi una indoielnica.

Mit: Toti steroizii sunt pastile


Realitate: Cu privire la problema de soi, exista mai multe tipuri diferite de steroizi. Exista steroizi injectabili si steroizi care se administreaza pe cale orala. Tipul injectabil este in general mai androgen (asigura caracteristicile masculine, cum ar fi cresterea parului sau agresiunea) si mai putin daunator pentru organe, cum ar fi ficatul. Versiunile orale sunt mult mai anabolice si pot provoca mai multe efecte secundare decat cele injectabile, deoarece acestea trebuie sa fie prelucrate de catre ficat. Steroizii au proprietati diferite, astfel incat unele au tendinta de a construi masa musculara, in timp ce altele au tendinta de a creste puterea.

No comments:

Post a Comment