Lucreaza in picioare si vei lucra mai bine!

Toata lumea stie ca munca la birou este condamnata si blestemata inca de cand a inceput aceasta asa-zisa “era a corporatiilor.” Angajatii se trezesc devreme, merg la birou si petrec chiar si 10 ore cufundati intr-un scaun confortabil - sau nu - in fata monitorului. La un moment-dat, probabil cu totii am resimtit acea senzatie nu numai de amorteala, dar si de.. stagnare.

Mintea ta deja zboara la weekend-ul ala in care-o sa mergi la mare sau la cine stie ce intalnire care urmeaza in urmatoarele zile. Altfel zis, te lasi foarte usor distras si, in consecinta, munca ta inca asteapta pe monitor iar tu ajungi sa petreci mai mult timp la munca pentru ca nu esti in stare sa te concentrezi. Sau mai exista cazul in care capul iti cade pe tastatura si ajungi sa sforai chiar si dupa doua-trei cafele baute dimineata. Acest lucru se petrece din cauza lipsei de miscare fizica. Da, mintea ta functioneaza, creierul tau da comenzi, dar daca nu exista si miscare pe plan fizic, in cele din urma creierul tau va ajunge sa creada ca tu ai de gand sa adormi curand si asta iti va oferi. Sau te plictisesti. In epoca de piatra, oamenii pesterilor, stramosii nostri, stateau jos numai cand venea ora mesei si mancau impreuna sau cand voiau sa se odihneasca. Statul jos este facut pentru relaxare. Din moment ce stramosii nostri faceau asta, si noi am mostenit acest aspect de la ei! Prin urmare, data viitoare cand mergi la birou, lucreaza din picioare.

Nu, nu este o gluma, atata timp cat ai posibilitatea sa lucrezi din picioare, este foarte indicat sa o faci! Astfel coprul tau se va mentine in continua miscare si va intelege ca tu ai o activitate de facut in acel moment. In cazul in care nu poti sa lucrezi in acest mod, ridica-te si intinde-te putin, e bine chiar sa mergi la o plimbare din cand in cand atunci cand este timpul pentru o pauza. Procrastinarea este inamicul productivitatii, asa ca opreste-o si vei deveni mult mai alert!

No comments:

Post a Comment