Laptopuri second-hand - mic ghid de cumpare

De-a lungul timpului, achizitionarea unui laptop second-hand a devenit un adevarat stigmat. Se spune, in general, ca laptopurile SH nu au fiabilitate si durabilitate si ca nu exista nicio garantie ca vor rezista in timp. Nimic mai gresit! La fel de bine poti intampina probleme si cu un laptop nou. Aceasta stigmatizare este, de multe ori, nejustificata.

Iti prezentam cateva sfaturi care sa te ajute sa achizitionezi laptopuri second-hand perfect functionabile, fiabile, la un pret competitiv

1. Cumpara de la un dealer de incredere. Fie ca achizitionezi un laptop second hand sau un laptop refurbished, trebuie sa te asiguri ca sursa este de incredere. Daca il cumperi online, verifica feedback-urile si review-urile celor care au mai cumparat de acolo.
2. Verifica specificatiile si starea laptop-ului. Ignora daunele cosmetice. Acestea pot fi inestetice, dar ele nu sunt indicatori reali ai performantei laptopului.
3. Informeaza-te cu privire la viata acumulatorului. Este de asteptat ca un laptop second hand sa nu aiba o baterie 100% functionala. Trebuie sa verifici starea ei, pentru a vedea daca este functionala si pentru a avea o idee cam cat te vei putea folosi de ea. Bateria nu este un factor prea important in alegerea unui laptop SH, putand fi inlocuita.
4. Verifica programele software incluse. In marea majoritate a cazurilor, laptopurile second-hand sunt reformatate si resetate la conditiile din fabrica. Acest lucru insemna ca laptopul vine fara programe sau drivere. Verifica daca laptopul dorit vine cu vreun sistem de operare sau cu alte programe software cu licenta, care ar putea sa faca din pretul final unul convenabil.
5. Cumpara de la un magazin care iti ofera garantie. Multe persoane cred ca laptopurile second-hand nu pot beneficia de garantie. Dimpotriva, multe dintre ele vor veni cu garantie. Nu te astepta sa ai garantie 2 ani la un laptop SH, dar e bine sa te asiguri ca ai totusi o garantie de cel putin cateva luni.

Cum sa verifici starea unui laptop second-hand?

Verifica starea monitorului. Atunci cand laptopul este aprins, verifica bine monitorul, pentru a te asigura ca nu exista pixeli morti sau alte urme de deteriorare.

Vezi daca culorile sunt stabile si luminoase. Daca anumite zone ale ecranului sunt spalate si decolorate, ia in considerare achizitionarea unui alt laptop. Ecranele LCD pot fi foarte costisitoare, atunci cand trebuie sa le inlocuiesti sau sa le repari.

Testeaza porturile de intrare. Asigura-te ca sunt functionale conexiunile USB, mufele pentru casti si microfon, intrarea cablului de alimentare etc.

Testeaza tastatura si touchpad-ul pentru un raspuns adecvat. Daca il achizitionezi online, analizeaza pozele postate de vanzator. Se recomanda, de asemenea, sa intrebi vanzatorul despre caracteristicile laptopului si despre starea porturilor, tastaturii, etc.

Asigura-te ca beneficiezi de polita de returnare. Este foarte important. Daca nu esti multumit de laptopul second hand comandat, returneaza-l. Unde gasesti laptopuri second hand de calitate?

In magazinul online DigitalComputer.ro gasesti o gama variata de laptopuri second-hand la preturi accesibile, pentru toate buzunarele. Alege Digital Computer si beneficiezi de transport gratuit si de o polita de returnare de 15 zile.

No comments:

Post a Comment