Intr-o seara acum ceva vreme, fiind practic obligata sa ma uit la stiri cu mama pentru ca volumul televizorului era dar foarte tare si, prin urmare, si daca as fi vrut sa fac altceva nu m-as fi putut concentra, am vazut un reportaj chiar interesant. Se vorbea despre faptul ca depresia este boala secolului XXI si ca un numar tot mai mare de oameni se prezinta in cabinetele psihologice. Cu toate acestea, nici macar aceasta solutie nu mai este de efect, iar terapiile care dureaza vreo treizeci de mii de ani sunt recunoscute pentru ineficacitatea lor in fata unui om plictisit de viata.
Intre timp, se pare ca o metoda foarte putin utilizata a luat amploare in tot mai multe tari dezvoltate ale lumii: terapia prin desen.
Initial orice adult in toate facultatile mintale ar vedea aceasta propunere ca o gluma mai buna sau mai proasta dupa caz. Totusi, terapia prin desen este cat se poate de reala si, din ce se pare, functioneaza mult mai bine decat tehnicile clasice de psihoterapie in care esti intrebat despre tatal tau si alte lucruri de genul. Nu ca n-ar functiona, insa s-a dovedit ca exista multe, multe alte metode mai rapide.
Pentru inceput, o terapie prin desen ar decurge la fel ca orice alta terapie. Mergi la cabinet, vorbesti tot felul de balarii cu psihologul din care el isi da seama exact ce iti place sa mananci la micul dejun si cine au fost stramosii tai, dupa care desenezi. Da, pur si simplu desenezi ii spui baliverne psihologului.
Bineinteles, pentur ca terapia sa functioneze, este nevoie ca psihologul in cauza sa aibe cunostinte in ceea ce priveste interpretarea desenelor.
S-a constatat ca oamenii cu creativitate mai mare suporta stresul si isi rezolva problemele mai bine si mai repede, prin urmare, terapia de genul acesta este solutia ideala pentru perioadele mai putin bune prin care ai putea trece, atat ca adult, cat si ca adolescent sau chiar copil.
No comments:
Post a Comment