Anvelopele agricole de calitate, de mare ajutor pentru o productie record obtinuta cu masinile agricole

Munca pe terenul agricol nu este nici usoara, dar nici grea. Agricultorii s-au invatat insa pe masura ce anii au trecut sa se foloseasca de noile tehnologii dezvoltate pentru domeniul agricol. Desi poate parea imposibil sa ari in timp record un intreg teren de cateva hectare, tehnologia moderna a facut posibil acest lucru. Cum? Prin intermediul unor masini puternice si a unor anvelope agricole rezistente si blande in acelasi timp cu orice tip de sol.

Masinile agricole au ajuns sa aiba motoare puternice care le permit sa se deplaseze pe intreg terenul in doar cateva ore, accesoriile le-au facut si mai eficiente, iar rotile le-au dat stabilitate si precizie in momentul operatiunilor agricole specifice campului. In cazul cauciucurilor de la masinile agricole, anvelope agricole, acestea au o constructie speciala tocmai pentru a nu strica solul pe care intra, striatiile de pe ele si modul in care sunt proiectate incadrandu-se perfect in cerintele pe care orice agricultor trebuie sa le respecte pentru a avea culturi si anul care vine. Anvelopele agricole sunt mult mai mari decat cele pentru masinile obisnuite, cauciucul din care sunt facute este mai rezistent, uzura apare mai greu, avantajul major fiind ca nu exista sosea asfaltata, ci pamant moale pe care o combina sau un tractor se poate deplasa fara probleme. De asemenea, un set de anvelope agricole trebuie inlocuit mai rar decat unul pentru masina personala si asta pentru ca perioada in care sunt folosite este scurta, nu se parcurg kilometri intregi, iar suprafetele pe unde se deplaseaza masinile agricole nu impun conditii speciale de rulaj.

Rotile motoare de la masinile agricole sunt dotate cu crampoane adanci si late, aderenta la sol fiind excelenta. Mai exista si asa numitele anvelope de mare portanta sunt speciale pentru zonele de tip mlastinos, unde suprafata de contact la presiuni mici trebuie sa fie mare, altfel masina agricola nu se poate deplasa.

No comments:

Post a Comment