Curata rapid si eficient orice suprafata

In zona industriala, in diferite domenii, curatenia e cel mai greu de intretinut. Zilnic se lucreaza la foc continuu, materialele si fel de fel de substante incep sa se uzeze, exista foarte multi agenti care fac aproape imposibila curatarea perfecta prin metode traditionale.

De cativa ani buni a aparut si in Romania o metoda pe care din ce in ce mai multe companii care activeaza in industrie o solicita: sablare cu gheata carbonica. Desi sunt putin pretentios, sablarea cu gheata carbonica se refera de fapt la curatarea suprafetelor cu ajutorul unui aparat special care determina o energie cinetica la contactul cu suprafata si indeparteaza mizerie imediat, fara sa altereze atmosfera din jur, aceasta fiind uscata si curata. Efectele care se produc la sablare sunt unul cinetic, jetul aruncat cu mare viteza actioneaza asupra mizeriei, fizico-chimic, prin sublimare, de la solid la gazos foarte rapid, cel de microexplozie, la sublimare gheata si cel al socului termic.

Costurile sablarii de acest fel sunt mici, este foarte eficienta, nu se opreste productia pentru mult timp si, cel mai mare avantaj, poate sa fie folosita in orice industrie. Gheata carbonica folosita si de specialistii de la vulpeapamatuf.ro, cei mai buni din domeniu, este de fapt CO2 ajuns in stare solida cu ajutorul controlului presiunii si scaderii temperaturii. La o sablare cu gheata carbonica mediul nu este afectat, metoda de curatare este uscata, nu implica umezeala, productia merge inainte, cu mici perioade de oprire, mai scurte decat in cazul curatirii clasice, nu trebuie sa asamblam si dezasamblam toate utilajele, curatarea fiind foarte rapida. Ca urmare a unei sablari cu gheata carbonica executata rapid si eficient, timpul alocat productiei poate creste cu pana la 50%.

Industriile unde poate fi aplicata sablare cu gheata carbonica sunt industria tipografica, imprimerii, in industria alimentara, utilaje ambalare, industria motoare, ventilatoare, termoenergetica sau in metalurgie, turnatorie. Poate fi folosita si la curatarea fatadelor sau la restaurari si intretinere monumente.

No comments:

Post a Comment