Cancerul cerebral poate fi evitat daca nu se mai iau anticonceptionale

In tinerete, domnisoarele au toate motivele sa isi doreasca sa fie libere. Au toata viata inainte, au destui parteneri care sa le iubeasca si sa le-o faca mai frumoasa, iar conceperea unui copil nu e o prioritate. Daca barbatii folosesc prezervativele pentru a nu lasa gravide domnisoarele, femeile au mai multe variante de a se proteja de sarcini nedorite. De la prezervativul feminin, la anticonceptionale, pastila de a doua zi, steriletul si dispozitivul care elibereaza hormoni direct in uter, metodele de protectie feminine sunt bune pana la un anumit punct.

Recent, studiile au aratat ca sansele de a face o forma grava de cancer cerebral cresc cu peste 50% in cazul femeilor care au folosit de nenumarate ori vreuna dintre metodele de protectie de mai sus. Cele mai periculoase sunt anticonceptionalele, care pot distruge rinichii, pot deregla organismul feminin si ciclul, ele crescand si riscul de a te trezi cu un cancer cerebral in faza finala daca le iei mai mult de cinci ani. Progestogenii din anticonceptionale sunt raspunzatori de cresterea riscului imbolnavirii de pana la trei ori, cel mai grav scenariu fiind cand apare la nivel cerebral o tumoare ce nu poate fi tratata nicicum. Desi riscurile sunt mari, dupa cum am remarcat, femeile tinere vor continua sa foloseasc anticonceptionale pentru a avea o viata sexuala activa si a nu se teme ca vor ramane insarcinate dupa o partida de amor prea incinsa.

Statistic vorbind, deja, anual, cinci din 100 de mii de femei sufera de o forma de cancer cerebral din cauza anticonceptionalelor. Cifra pare mica, dar daca e raportata la toata populatia globului, ne dam seama ca pericolul e mai mare ca niciodata.

No comments:

Post a Comment