Trusa medicala - echipamente de prim ajutor la indemana

Primul ajutor este un tip de tratament care poate fi administrat imediat. In unele situatii, cum ar fi in cazul leziunilor majore, primul ajutor actioneaza numai ca tratament initial, care va fi urmat in profunzime de ingrijiri medicale de specialitate. In alte cazuri, totusi, administrarea primului ajutor este singurul lucru necesar. Din moment ce o gama larga de probleme poate fi rezolvata astfel, exista numeroase tipuri de echipamente de prim ajutor care sa vina in ajutor, inclusiv bandaje, tampoane cu alcool si aplicatoare de vata .

RCP, un acronim pentru resuscitare cardiopulmonara, se refera la o tehnica de prim ajutor utilizata pentru a restabili respiratia unei persoane si pentru a-i trezi constiinta. Acest lucru se face de cele mai multe ori prin respiratie gura la gura asupra victimei. O parte din echipamentul de prim ajutor - care este frecvent utilizat in timpul acestei proceduri - este o masca RCP. Acest lucru inlocuieste procedura clasica pentru a se evita contactul si trasmiterea de posibili virusi de la o persoana la alta.

Juliturile si alte tipuri de rani sunt adesea abordate cu echipamente de prim ajutor, cum ar fi bandajele si tifonul. Un kit de prim ajutor aprovizionat in mod corespunzator este de natura sa aiba o mare varietate de bandaje. Acestea, in general, vin in diferite marimi si forme. Diversele tipuri includ bandaje pentru genunchi si coate, bandaje si pansamente pentru rani de dimensiuni mai mari, pentru varful degetelor etc. Tifonul care este, de asemenea, frecvent intalnit in trusele de prim ajutor, este un alt material folosit pentru a bandaja anumite rani, ca arsurile. Deoarece tifonul nu este, in mod normal, auto-adeziv, alte echipamente de prim ajutor sunt necesare pentru a-l fixa. Acest lucru poate include ace de siguranta sau plasturi.

Inainte de acoperirea ranilor, este adesea necesar sa se aplice si alte articole. De exemplu, o rana ar putea avea nevoie sa fie curatata cu tampoane cu alcool. Arsurile pot necesita utilizarea unui pachet care sa raceasca zona afectata. Unguentul antiseptic sau un antibiotic pot fi, de asemenea, necesare pentru a le adauga. Atunci cand o alta persoana pune astfel de produse pe o rana, ea este sfatuita sa utilizeze bumbac sau aplicatoare si manusi cu varf din bumbac, care ar trebui sa fie parte a unui kit de prim ajutor .

Foarfecile si pensetele sunt, de asemenea, piese comune ale echipamentelor de prim ajutor. Foarfecile pot fi necesare pentru a taia materiale de prim ajutor, cum ar fi tifonul sau pentru a reduce materialul care acopera sau blocheaza o rana. Pensetele sunt adesea folosite pentru a extrage elementele care pot fi depuse la nivelul pielii, cum ar fi aschiile de lemn sau cioburile de sticla.

Medicamentele antialgice si termometre sunt incluse si ele in trusele de prim ajutor. In multe cazuri, termometrele sunt proiectate pentru o singura utilizare. Daca exista rani care implica durere mai mare, poate fi necesar folosirea de medicamente antialgice (contra durerii).

No comments:

Post a Comment