Cum sa alegi adidasii ideali

Atunci cand te afli intr-un magazin de haine si incaltaminte sport, orice pereche probezi ti se pare ideala. E de inteles, mai ales daca treci de la tocurile de 10 sau chiar de 12 centimetri pe care ai stat cocotata o zi intreaga! Cu toate acestea, nu intotdeauna adidasii iti vin manusa. Dar asta nu o vei observa decat dupa cateva zile, la capatul carora vei sfarsi cu degetele vinete, sfaramate, insangerate…, cu bataturi deasupra calcaiului si multe alte dezavantaje pe care cu siguranta nu ti le doresti… Asa ca, iata cateva indicatii despre cum sa iti cumperi perechea ideala de incaltaminte, odata intrata la sectiunea adidasi dama.
 
  • In primul rand, daca nu ai un stil de viata riscant, cu catarari si excursii pe suprafete dure, ai nevoie doar de o pereche de adidasi pentru strada – asfalt, pavaj – in general suprafete usor neregulate. Talpa acestui tip de pantofi sport va fi flexibila, facuta sa redea stabilitatea piciorului la trecerea de la un tip de suprafata la altul.
     
  • Atentie la numar! Principalii producatori de echipament sportiv produc incaltaminte cu jumatati si chiar sferturi de numar. Asa ca inainte sa te decizi sa cumperi un 38 (care iti va tine piciorul ca intr-o menghina) sau un 39 (care iti va lasa mai multa lejeritate decat ai avea nevoie si care iti va impinge piciorul catre in fata in timpul mersului sau alergatului), afla cum iti vin si fractiile de numar. Incaltamintea sport are calapoade foarte diferite si este important sa gasesti numarul ce ti se potriveste perfect, dar si calapodul potrivit formei piciorului tau.
     
  • Momentul cel mai potrivit din zi pentru probarea unei noi perechi de incaltaminte este la finele zilei, atunci cand piciorul in general este usor umflat. In acest fel vei evita cu siguranta sa iti cumperi un numar mai mic.

No comments:

Post a Comment