Ochii care nu se vad…

Am o prietena care si-a facut din telefon cel mai bun prieten… Fie ca este la serviciu, la o intalnire importanta, la petreceri, la biserica, la un eveniment, la baie sau in pat… telefonul este mereu acolo. Si asta pentru ca telefonul este singura legatura cu cel drag, cel de care o despart mult prea multi kilometri. De acest preambul? Pentru ca ma gandesc la idea unei relatii la distanta. Este ea sortita sa se destrame mai repede decat o relatie obisnuita in care te vezi ori de cate ori vrei cu cel drag? Sau este o relatie la distanta menita sa aduca celor doi parteneri mai multe momente de pasiune si dragoste decat una in care cei doi au tot timpul din lume sa se plictiseasca de ei insisi si de ceea ce traiesc impreuna?

Desi relatiile la distanta vin adesea la pachet cu prea multe momente de durere, cu nopti de singuratate, dar si cu facturi uriase la telefon si kilometri intregi parcursi periodic, nu exista nicio dovada ca acest gen de relatii s-ar destrama mai repede decat cele traditionale. Comunicarea este cea care, paradoxal, tine impreuna cuplurile aflate intr-o relatie la distanta… Si asta pentru ca ea trebuie sa fie mult mai concentrata. Si nu vorbesc doar de comunicarea verbala. Comunicarea non verbala este la fel de importanta intr-o relatie la distanta, cei doi parteneri ajungand sa isi cunoasca reciproc starile numai din tonul vocii, sau din reactii.

De asemenea, gradul de intimitate dintre cei doi iubiti poate fi extrem de ridicat, chiar daca relatia se desfasoara in cea mai mare parte a ei la telefon, sau prin intermediul web camului. Este de ajuns ca cei doi sa se cunoasca foarte bine, sa poata discuta despre orice si sa poata sa isi creeze unul altuia momente de fericire.

Singura problema a unei relatii la distanta ramane cea legata de fidelitate. Iar aceasta va trebui rezolvata intre cei doi, fiind un aspect extrem de delicat si in stransa legatura cu gradul de incredere existent in cuplu. Increderea inseamna de multe ori sa depasesti faza de control asupra vietii celuilalt si sa realizezi ca este in aceasta relatie pentru ca asta este ceea ce vrea.

No comments:

Post a Comment