Optimizarea pentru motoarele de cautare - un atu indispensabil

Intr-o lume in care internetul deschide optiuni nelimitate, continutul – desi important - nu mai este totul. La fel cum nu mai este suficient sa crezi ca daca ti-a inscris site-ul pe un motor de cautare, te vei pozitiona intre primele rezultate ale cautarilor si ca vei avea imediat parte de trafic. 

Ceva absolut indispensabil pentru ca un site sau blog sa aiba succes este procesul de optimizare pentru motoarele de cautare, un proces care se realizeaza si se perfectioneaza continuu. Evident ca - desi munca de SEO va face tot posibilul pentru ca un site sa obtina cea mai buna clasare in lista returnata de motoarele de cautare la cautarea dupa cuvinte cheie - este esential ca atunci cand ajung in pagina, vizitatorii sa aiba parte si de un continut real si care sa corespunda nevoilor lor. Optimizarea pentru motoarele de cautare se poate face, fie in interiorul site-ului, prin inserarea de cuvinte cheie in continut, dar si prin editatea corecta a tag-urilor title sau meta keywords, fie la nivel extern, prin linkuri pe diverse bloguri sau site-uri. Cele mai importante linkuri sunt cele Dofollow, inserate pe bloguri cu autoritate. Aceasta este modalitatea prin care un site sau blog primeste un Page Rank mai mare de la Google. Fiecare aspect legat de continutul site-ului, ponind de la titlurile paginilor si terminand cu cuvintele cheie este esential pentru ca site-ul tau sa se pozitioneze cat mai sus in rezultatele cautarilor. Si evident, aceasta este o munca ce nu se termina niciodata, pentru ca site-ul trebuie adaptat tot timpul noilor algoritmi de cautare pe care Google ii impune.

Este mai mult decat clar ca, pentru ca un site gandit ca un business sa functioneze si sa beneficieze de un trafic cat mai mare, este nevoie de optimizare pentru motoarele de cautare. Cu toate acestea, mare atentie la firmele de SEO care pentru a castiga un Page Rank cat mai bun pentru un site, sacrifica intrutotul continutul acestuia. Continutul este important, chiar daca el trebuie optimizat!

No comments:

Post a Comment