OBICEIURI CHINEZESTI

Chinezii tin foarte mult la traditiile lor, pe care le considera sfinte, si nu le-ar incalca pentru nimic in lume. Tocmai de aceea normele culturale care reprezinta piatra de temelie in viata lor, reprezinta un lucru inedit pentru noi europenii. Traditiile chinezesti sunt foarte variate dar cu totii stim ca dansul si karatele sunt reprezentative pentru poporul chinezesc.


Dansul Leului reprezinta unul dintre cele mai cunoscute traditii chinezesti. In special aceste dansuri, aducatoare de noroc si prosperitate au loc de-a lungul festivalurilor chinezesti. In cadrul acestui dans doi oameni imbracati intr-un singur costumi isi folosesc picioarele in asa fel incat sa imite miscarile unui leu. De asemenea sentimentul de fericire trebuie impartit cu cei dragi.

Mesele festive cu familia si prietenii au o insemnatate deosebita in cultul chinezesc. Casatoria este evenimentul major la care chinezii tin sa adune pe cei dragi la o masa rafinata pregatita cu multa atentie la detalii. 


In China ceremonia civila si cea religioasa are loc la mult timp dupa petrecerea in sine care anunta comuniunea in doi. De asemenea, in cadrul nuntii propriu-zise, cand mirele merge dupa mireasa, aceasta este pazita de un alai de domnisoare de onoare. Acestea sunt platite in bani sau pot cere anumite daruri pentru a-i da posibilitea mirelui sa-si ia aleasa inimii lui.

2 comments:

  1. Love this cultural insight! 🌏 Did you know some Chinese traditions involve musical elements in their celebrations? 🎶 Adds a whole new layer of festivity! 🥳
    For social media marketing delhi Visit:- https://www.artattackk.com

    ReplyDelete