Familia indragostita de bijuterii cu zultanit

Pana acum cateva luni ne puteam numi doar cum ne cheama in buletin. Acum, cred ca ar trebui sa ni se mai adauge un prenume, pentru a fi in concordanta cu ceva nou prin care se pot identifica ,,fetele din familia noastra”. Ca sa fiu mai explicita, cred ca ni s-ar mai putea dauga si prenumele ,,Zultanita”, fiecareia dintre noi, gratie intalnirii cu minunile numite bijuterii din argint cu zultanite.

Aceste lucruri pline de haz le discutam la o cafea, cu cateva zile in urma, cand au trecut pe la mine fetele si mama. Am doua fete frumoase (cum altele nu exista!) si o mama octogenara, cum alta nu-i! Sper sa nu ma contrazica nimeni, pentru ca dincolo de gluma, ele asa sunt in inima si mintea mea. Si, ca sa revin la binemeritatul prenume la care aspiram, de ,,Zultanita”, vreau sa va spun ca totul a plecat de la ceva dragut. Pe mine, de cateva luni, ma tot framanta gandul innoirii cu ceva. Ma gandeam cu ce ma pot innoi, ca sa-mi schimb in cel mai favorabil fel imaginea si moralul. Fiecare lucru nou imi creaza o buna dispozitie si–mi ,,creste imaginea de mine /sine”. Am tot schimbat zeci de variante in gand si tot nu m-am decis.

Cand am deschis problema cu ,,doamnele mele “, au inceput dezbaterile, nenumaratele propuneri, pareri si opinii, la care eu nu mai aveam nimic de adaugat, in afara de bani. Din tot ce am auzit propunerea mamei mi s-a parut cea mai buna. Imi venea in minte porverbul: ,,Cine n-are batrani sa-si cumpere!” Ea mi-a sugerat sa-mi iau un lantisor si un pandantiv din argint, pe care le pot purta la mai multe tinute, astfel ca ma voi putea bucura de innoire, cu fiecare dintre ele.

Am cazut de acord, toate, ca ,,mama ma invata de bine”. Cum Marilena, fiica mea cea mare, avea conexiune de net pe telefon, a inceput cautarea de bijuterii din argint. A gasit un site www.zamoracollection.ro care era ,,paradisul zultanitelor” (cum s-a exprimat ea!). Ne-am uitat la zeci si zeci de modele de bijuterii cu piatra zultanit din aceasta colectie si in timp ce eu spuneam ce-mi place fiecare, ea spunea: ,,vreau si eu acest model, imi place si mie!”. Am fost de pomina! Nu ne-am putut desparti pana cand nu am comandat fiecare cate doua seturi de bijuterii cu zultanite. Mama a vrut un set cu cercei, pandantiv si bratara.

Am asteptat pana cand, a doua zi, a sosit curierul cu bijuteriile din argint impodobite cu minunatele zultanite. Le-am chemat la mine si am mai pus de o cafea si o impodobire, spre fericirea generala. Acum suntem multumite, dar cand mergem impreuna undeva ne dam cate un telefon sa ne consultam ce bijuterii isi pune fiecare, pentru ca altfel riscam sa fim numite ,,frumoasa familie a Zultanitelor”.

No comments:

Post a Comment