Ce este un certificat energetic?

De la inceputul toamnei ne-am gandit impreuna cu sotul meu sa dam apartamentul in chirie, de aceea am inceput sa facem toate actele necesare ca intregul proces sa fie legal si oficial. Astfel, pentru prima data in viata am auzit despre certificat energetic. Acesta este un document oficial, care atesta in ce categorie sa afla locuinta din punctul de vedere al consumului de energie, in functie de consumul anual de energie. Acest certificat energetic este obligatoriu pentru a putea vinde sau inchiria o locuinta.

Am inceput sa cautam un specialist care sa emita acest certificat, cunoscut ca auditor energetic. Sotul meu a gasit un auditor energetic, prin cunoscutii lui, cineva i-a recomandat, un specialist de incredere. Acest certificat energetic poate fi eliberat in baza unor copii a actelor originale din cadastru, de exemplu, in ce an a fost construit imobilul, ce imbunatatiri au fost efectuate etc. O lista completa cu actele necesare poate sa v-o dea auditorul, de aceea, apelati la el pentru informatii prompte. Deoarece noi aveam nevoie urgent de un certificat energetic am adunat rapid actele necesare si auditorul ne-a eliberat documentul. Intrebarea mea fireasca a fost daca acest certificat are vreo relevanta pentru eventualii cumparatori. Raspunsul este: nu. Certificatul nu arata performantele apartamentului si nu influenteaza nici pretul de vanzare sau inchiriere, el este necesar pentru informarea obiectiva a potentialilor cumparatori cu privire la eficienta energetica a locuintei.

In Bucuresti, daca aveti nevoie de un specialist de incredere in eliberarea unui certificat energetic, puteti gasi mai multe informatii pe site-ul energoauditor.ro, unde veti citi despre certificat, actele necesare pentru emitere, timpul livrarii si, desigur, preturile pentru eliberarea certificatului, in functie de tipologia locuintei.

No comments:

Post a Comment