Mituri din primul trimestru de sarcina



Cu totii avem prieteni sau prietene care ne impartasesc anumite idei pe care le au in privinta sacinii, mai ales asupra simptomelor resimtite in primul trimestru de sarcina. Adeseori, acestea fie nu au copii, fie au reprezentat un caz izolat in care au avut anumite probleme si cauta metode de a le generaliza. Cu toate acestea, exista multe mituri legate de simptomele de sarcina in primul trimestru, iar cele mai comune sunt:

1. Greturile de dimineata

Greturile de dimineata reprezinta, spre uimirea voastra, un mit. Intr-adevar, starile de greata apar de-a lungul intregii zile, in toate cele trei luni din primul trimestru de sarcina, dar multe femei tind sa se victimizeze si spun ca au varsaturi destul de des. Cu toate acestea, conform studiilor, aproximativ 1% dintre femei trec prin experienta unor varsaturi in sarcina in primul trimestru.

Denumirea „greturile de dimineata” ne face sa credem ca vom avea varsaturi in aceasta perioada a zilei si, mai mult decat atat, ele dureaza, de fapt, toata ziua, in primul trimestru de sarcina. Totodata, peste 25% dintre femeile insarcinate nu trec prin experienta nici unui simptom de acest gen la inceputul sarcinii. Pe siteul 7 pitici, exista descrise o serie intreaga de probleme si neplaceri ale sarcinii : http://www.7p.ro/default.aspx?PageID=320.

2. Trebuie sa mananci pentru doua persoane

Multe femei insarcinate fac greseala de a manca foarte mult, mai ales in primul trimestru de sarcina. Atunci cand ele afla vestea cea mare, cred ca, incepand de atunci, pot consuma orice aliment doresc, indiferent de cantitate. De fapt, lucrurile sunt departe de a fi efectuate adecvat. Sarcina in primul trimestru nu ar trebui sa insemne o ingrasare rapida, ci o crestere in greutate de maximum 2 – 3 kilograme.

Cel mai important lucru este sa mananci atunci cand iti este foame. Nu consuma alimente doar ca tu crezi ca trebuie sa mananci pentru doua persoane. Cu cat pui mai multa greutate in primul trimestru de sarcina, cu atat cresc sansele de a dezvolta anumite probleme de sanatate. Totodata, consuma, pe cat posibil, doar alimente sanatoase, cum ar fi fructe si legume.

3. Bucurie si fericire

Multe femei cred ca sunt singurele care nu s-au simtit prea fericite odata ce au aflat ca sunt insarcinate. Acest lucru este adevarat chiar si printre femeile care au incercat o perioada lunga de timp sa ramana insarcinate, dezvoltand, uneori, chiar si sentimente de frica si inutilitate.

Adeseori, se intampla ca femeile care raman insarcinate sa realizeze, literalmente, ca se afla in primul trimestru de sarcina si ca doresc sa renunte, deoarece acest lucru reprezinta o schimbare majora a vietii, pe care ele nu sunt pregatite sa o faca. Ea a crezut, inainte de a ramane insarcinata, ca va fi extrem de fericita si bucuroasa odata cu inceperea dezvoltarii noului copil, dar emotiile pun stapanire atat pe ea, cat si pe tata (o explicatie foarte buna din punct de vedere psihologic al anxietatii prenatale si a celei generalizate gasiti aici). Dar, din fericire, majoritatea femeilor spun ca, odata cu trecerea timpului, ele se simt mai bine, acest lucru incepand atunci cand primul trimestru de sarcina ia sfarsit. De obicei, ele vor incepe sa fie mai relaxate, fiind constiente de calatoria lunga, dar, totusi, frumoasa, pe care urmeaza sa o aiba.

No comments:

Post a Comment