7 pasi spre o viaţă relaxantă şi liniştită

Cu toţii ne dorim o viaţă lipsită de stres, de griji, probleme şi neajunsuri.Viata e exact asa cum ţi-o construieşti.Trebuie să ai o fundatie solidă de la care să porneşti iar apoi să urmezi câţiva paşi  pentru a ajunge să ai ceea ce ai visat, o viaţă liniştită.

 1.Trezeşte-te şi culcă-te la aceeași oră în fiecare zi. Acest lucru iţi va oferi dişciplina de care ai nevoie în viața ta. Fără un pic de disciplină nu poţi realiza nimic. Pentru a avea viaţa la care ai visat şi pentru a te bucura de fiecare moment din zi, trebuie să începi prin a face schimbări mărunte, pentru ca mai apoi să poţi face marea transformare. Poţi să îţi reorganizezi  camera într-un mod mai eficient, pentru ca atunci când te trezeşti să ai o atitudine mai pozitivă. Poţi să îţi faci un obicei din a zâmbi de fiecare data când te ridici din pat. Poţi să bei o cana de ceai înainte de te duce la culcare ,pentru un somn mai liniştit. Poţi să faci tot ce îţi propui, important este să începi de undeva.

2.Interacţionează cu oamenii. Fie că este vorba despre cei din familie sau prieteni, vorbeşte cu acele persoane care îţi dau o stare de bine şi care te fac să zâmbeşti. Este important să ai în preajma ta oameni pozitivi, oameni de la care ai ce învăţa şi cu care ai ce discuta. Încearcă să îi eviţi pe cei care sunt mereu morocănoşi şi nemulţumiţi, pentru că stările de spirit se transmit foarte usor de la un individ la altul.

3.Nu te gândi prea mult. Acesta este un punct-cheie pe care trebuie să  ţi-l aminteşti  Nu uita că îţi este permis să îţi opreşti toate gândurile ori de câte ori doreşti. Nu trebuie să calculezi în câte ore vei ajunge la destinaţia pe care ţi-ai ales-o pentru concediu sau să îţi planifici fiecare pas. Este inutil să faci acest lucru pentru că te va  împiedica să te  bucuri cu adevărat  de călătorie. Ar trebui să dai afară toate gândurile negative şi să lasi totul să vină de la sine. Vei fi surprins de rezultat

4.Ieși afară din casă. Du-te în locurile în care nu ai mai  fost niciodată. Fă-ţi prieteni noi, încearcă lucruri noi, mereu cu un zambet pe faţă. Caută să ai noi experiențe, să aduni momente noi, de care să-ţi aminteşti cu placere.

5.Ţine-te tot timpul în mişcare. Nu sta să meditezi la teoria relativității! Pur şi simplu, nu sta într-un loc prea mult timp. Pământul se află într-o continuă mişcare, asa trebuie să fii şi tu. La urma urmei, dacă nu te miști nu trăieşti cu adevărat.

6.Fă  exerciţii fizice moderate. Cum ar fi alergatul, mersul cu bicicleta sau chiar mersul pe jos,  sunt foarte benefice şi te ajută să te simţi bine în pielea ta. Încearcă să te păstrezi în formă, să ai grijă de tine şi de sănătatea ta. Sportul te poate ajuta să “fugi” de multe probleme, pentru ca ele să nu te prinda din urmă.

7.Evită stresul inutil. Dacă strigi şi te stresezi pentru lucrurile mărunte, doar pentru a-ţi satisface ego-ul, atunci află că îţi faci mai mult rău. Stresul îţi ucide endorfinele şi te transformă într-o altă persoana.Nu uita să tragi aer în piept atunci când te simti copleşit de probleme, însă încearcă să nu îţi creezi tu unele inutile.

No comments:

Post a Comment