Stari

Alex Mieraru facuse o adevarata criza de furie, cind primise citatia, si inca una, dupa ce o citise. Mona, nevasta lui, cu care traise treizeci de ani, bagase divort, pretinzind ca a fost violata. E drept ca ultima oara fusese cam direct ( nu-i ceruse acordul, in prealabil!), dar n-o bruscase, si n-o obligase, cum, probabil, pretinsese in cererea de divort, iar ea nu se impotrivise deloc. Din contra. Pina la proces, femeia ceruse si obtinuse un ordin de restrictie, prin care ii era interzis sa se apropie la mai putin de zece metri de ea. Fiindca plecase de acasa, la parinti, nu exista riscul sa incalce aceasta restrictie, dar nici nu puteau lamuri lucrurile intre ei. Lasase explicatiile in seama avocatei, care nu dorise sa dezvolte subiectul, intrebindu-l doar daca Mona, sotia lui, spuse “ da” sau “nu”.

Raspunse sincer ca in momentul acela femeia nu spusese nimic, nici da, nici nu, el interpretind tacerea ei suspecta ca pe o aprobare, confirmata ulterior si de acceptul ei tacit.” Mai mult decit atit nici nu putea sa faca! isi dadu cu parerea avocata. Altfel ai fi omorit-o, n-o mai da la intors, cunoastem noi marfa!”. Il blocase complet. Facuse lucru acesta de treizeci de ani, aproape in fiecare zi, ca pe un lucru firesc, nu-si cerusera nicidata acordul, lucrurile cursesera intodeauna de la sine.” E clar, zise judecatoarea, care-l asculta fara sa clipeasca. Ai obligat-o sa intretina cu d-ta relatii sexuale fara acordul ei! E ca si cind ai lua o femeie de pe strada si ai profita de ea! Nu conteaza ca iti este sotie, tot viol se cheama!”Alex Mieraru zimbi.”

Atunci inseamna ca si ea m-a violat de o mie de ori! Nu va mai spun de cite ori m-a fortat sa intretin relatii cu ea atunci cind nu aveam chef, folosind tot felul de tertipuri!” “Aveati dreptul sa va plingeti la Politie, i-o taie judecatoarea, sau sa intentati divort, de ce n-ati facut-o?”Omul lasa capul in jos. “ Inca nu-s nebun la cap, ca nevasta-mea!” Judecatoarea privi plictisita in alta parte, fara s-l asculte. “ Sentinta, zise, ramine in pronuntare pentru ora 14!”

No comments:

Post a Comment