Cum alegem hainele dintr-un magazin haine online?

Cumparaturile online au devenit din ce in ce mai populare si in tara noastra, asa ca tinerii si adultii deopotriva isi fac timp si stau in fata calculatorului cautand chilipiruri printre rafturile virtuale ale unui magazin haine online. Preturile mai bune si reducerile substantiale din anumite perioade, nu neaparat in timpul sarbatorilor, ii atrag pe clientii acestor magazine, vanzarile crescand in acest sector de la an la an.

In general, se cauta haine de calitate de la firme consacrate aflate la reduceri sau in promotii care ofera diverse avantaje, incaltaminte si articole vestimentare care sunt bune de purtat in toate sezoanele.

Spre deosebire de un magazin offline, unde alegerea unor haine se face pe baza probarii si observatiei directe, in cazul unui magazin haine online optarea pentru o haina sau alta este mai dificila si pentru ca oferta e mult mai bogata si exista foarte multe elemente la care trebuie sa fim atenti. In primul rand, se stie ca o anume culoare afisata pe ecranul calculatorului nu corespunde cu cea din realitate, asa ca, in unele cazuri, site-urile precizeaza si culoarea reala care va fi vizibila la inspectarea produsului comandat.

In al doilea rand, produsele sunt grupate in categorii care sunt mai greu de parcurs daca nu exista filtre foarte bine structurate sau motoare de cautare care inglobeaza intreg indexul site-ului. Intr-un magazin haine online pot exista pentru articolele vestimentare manechine virtuale si masuratori exacte, referinte in functie de croiala si permit vizualizarea unor anumite parti din haina pentru a vedea cum vor „cadea” pe corp.

Trebuie sa fim atenti si la modul in care sunt afisate marimile, pentru sistemul european sau american de etichetare nu e la fel cu cel romanesc-totusi, cele mai multe magazine cu haine dau detalii si despre corespondentul marimii in sistemul romanesc de etichetare. De asemenea, e de luat in seama si politica de retur, dar si garantia oferita pentru anumite cumparaturi.

No comments:

Post a Comment