De cand omul modern a descoperit ca poate sa faca din lemn aproape orice, de la mobila, la obiecte de decor si bibelouri sau instrumente si unelte foarte utile in gospodarie, ferastraul a fost unealta de baza pentru prelucrarea lemnului. Cu el se putea taia, indrepta sau chiar modela lemnul, era simplu de folosit, insa nu prea era atat de eficient si presupunea un efort prea mare. Producatorii de masini-unelte au venit in ajutorul celor care traiau din prelucrarea lemnului sau erau pasionati de confectionarea diferitelor aplicatii din lemn si au inceput sa produca ferastraie electrice, automate, de diferite tipuri.
Un model foarte apreciat inca de la introducerea sa in industria producatoare de mobila a fost ferastraul cu panza panglica. Gama de ferastraie cu panza panglica in diferite forme si cu o multitudine de accesorii le-a permis celor care aveau afaceri bazate pe prelucrarea lemnului si industriasilor sa isi desfasoare treaba mult mai repede si cu rezultate mai apropiate de cerintele clientilor. Ferastraile panglica/banzic si ferastraie cu panza panglica pentru busteni/gater au transformat prelucrarea lemnului intr-o operatiune mai putin costisitoare, cu mana de lucru mai ieftina si mai putina, randamentul a crescut, de unde si profitul mai mare si indeplinirea comenzilor mai rapid. Ferastraiele panglica/banzic sunt in stare sa taie rapid orice tip de lemn, au volante cauciucate care cresc rezistenta benzii, sunt rezistente la torsiune pentru ca sunt facute din otel de calitate si au limitatoare longitudinale si unghiulare pentru o prelucrare mai usoara a oricarui tip de piese. Masa de prelucrare este foarte solida si nu permite vibrarea in timpul prelucrarii lemnului, precizia prelucrarii creste in raport cu disparitia vibratiilor, iar la unele modele, panglica se schimba imediat prin actionarea levierului.
In cazul ferastraie cu panza panglica pentru busteni, care sunt mai solide decat cele anterioare, motorul este alimentat cu benzina, este termic, usor de mutat, foarte puternic pentru a face fata prelucrarii bustenilor din orice tip de lemn, din orice fel de esenta. Unitatea gaterului se poate ajusta manual din punct de vedere al avansului si al inaltimii, tancul de racire si valvele de dozare sunt si ele prezente pentru ca panza sa nu se rupa din cauza caldurii excesive si vitezei prea mari din timpul taierii.
No comments:
Post a Comment