Recunosti simptomele infectiei cu malware a calculatorului tau? 5 semne direct de la profesionisti

Tehnicienii din service calculatoare se intalnesc deseori cu o problema usor de evitat: defectiuni cauzate de malware si spyware. Acestea sunt aplicatii care fac computerul sa functioneze ca si cum ar fi un zombie si il incetinesc foarte mult. Majoritatea acestor programe sunt doar deranjante, insa unele pot cauza defectiuni grave, atat la nivel software, cat si la nivel tehnic. Iar fiindca tu esti in prima linie de aparare a calculatorului tau impotriva acestor programe, iata cum recunosti infectia cu malware.

Excesul de reclame pop-up este primul semn pe care il cauta inginerii dintr-un service calculatoare atunci cand suspecteaza prezenta unui program malware. Daca observi ca de fiecare data cand lucrezi pe calculator se deschid automat ferestre cu reclame la siteuri pentru adulti ori alte produse si servicii pe care nu le-ai cautat niciodata, este cazul sa efectuezi o scanare anti-malware.
Schimbarea paginii Home sau a altor setari din browser este un alt semn intalnit deseori in service calculatoare. In majoritatea cazurilor, aceste setari nu revin la normal atunci cand se resetezi manual, devenind foarte incomode.
Aparitia unor programe nedorite in calculator ori a unor noi sectiuni in bara de instrumente a browserului este un alt semn clasic de infectie cu spyware si malware. Unele programe pe care le instalezi chiar tu pot adauga aceste noi programe secundare, insa daca nu iti amintesti sa fi instalat respectivele aplicatii, tehnicienii service laptop recomanda sa efectuezi o scanare completa si sa indepartezi respectivele aplicatii nedorite.

Incetinirea generala a calculatorului este un alt simptom dat de malware: aceste programe sunt facute sa scada eficienta calculatorului. Frecventa mare a unor mesaje de eroare si prabusiri subite ale unor programe care in mod normal nu consuma multe resurse este unul dintre semnele care le atrage atentia specialistilor din service calculatoare si duce de obicei la identificarea unuia sau a mai multor aplicatii de tip malware.

Dezactivarea nedorita a antivirusului este unul dintre cele mai clare semne de infectie a computerului cu programe daunatoare. Aceasta poate crea noi vulnerabilitati, de aceea, specialistii recomanda verificarea regulata a statusului antivirusului. Insa, un activirul activ nu este neaparat garantia ca nu exista un malware in calculator, astfel ca daca observi unui dintre semnele deja enumerate, este indicat sa iti scanezi calculatorul.

In era noastra computerizata toti utilizatorii de calculatoare sunt convinsi ca stiu sa depaneze Pcul, insa in unele cazuri de infectie cu malware este necesara interventia unui tehnician dintr-un service calculatoare specializat, pentru a evita defectiuni mai grave. Nu evita vizita la un centru service daca calculatorul tau nu mai functioneaza la fel de rapid ori observi simptomele enumerate mai sus.

No comments:

Post a Comment