10 lucruri obisnuite care sunt foarte nocive pentru tine (I)

Ceasurile desteptatoare. Le folosim cu totii cand ne trezim dimineata si merge la munca, copiii le sunt datori pentru ca nu intarzie la scoala, insa recuperam somnul pierdut in weekend. Conform cercetatorilor, exista discrepante foarte mari intre perioadele de somn din timpul saptamanii si cele de sambata sau duminica. Perturbarea ritmului circadian determina aparitia obezitatii si inceputul declinului organismului. Un studiu japonez a demonstrat ca trezitul din somn brusc, din cauza ceasurilor desteptatoare este foarte daunator mai ales pentru inima. Cand auzim ceasul desteptator, presiunea noastra sangvina creste si intram intr-o stare de alerta totala, ceea ce nu e bine pentru creier si corp. Ca sa scapi de ceasul desteptator incearca sa te culci mai devreme seara, in jur de ora 21.00, sau sa te scoli dimineata din ce in ce… mai devreme, gradual.
Tunsul gazonului. Tunsul gazonului este o treaba pe care mai toata lumea o face in America, mai ales cei care stau la casa. Insa ce nu stiati este ca aceasta activitate duce la poluarea aerului. Masinile de tuns iarba au convertoare catalice care sa previna raspandirea de noxe in aer, insa in America folosirea lor la masinile de tuns iarba nu este permisa. Un studiu suedez a scos la iveala rezultate extraordinare: noxele emanate de masina pe durata a 100 km de rulare sunt similare cu cele emanate de masina de tunsa iarba intr-o singura ora! Americanii chiar au inventat „Ziua Actiunii Ozon”, undeva vara, in zilele toride, cand oamenii sunt sfatuiti sa lase masina de tuns iarba si sa mearga la plimbare in aer liber.
Purtarea papucilor/sandalelor decupati/e (de vara). Sandalele decupate sunt foarte usor de purtat, sunt ieftine si lejere, mai ales vara. Insa ele nu fac decat sa-ti distruga picioarele. Pentru inceput, acele barete din plastic care vin intre degete provoaca bataturi si rani. De asemenea, nu ofera picioarelor niciun suport in timpul mersului. Pentru ca sunt doar o bucata de plastica decupata pe forma piciorului, sandalele decupate nu se indoaie asa cum o face laba piciorului, nu in locurile potrivite, sau chiar deloc. Faptul ca iti folosesti degetele de la picioare sa tii sandalele decupate sa nu sara din picioare e foarte daunator. Cercetatorii ne sfatuiesc sa le purtam doar vara, insa doar uneori; in rest sa purtam incaltaminte normala.

No comments:

Post a Comment