De ce sa cumparati cu incredere parchet triplustratificat pentru acasa?

Vine tocmai din tarile nordice, este o solutie eficienta si mai ieftina la parchetul masiv, in compozitia sa intalnim lemn de conifer si lemn de esenta nobila la suprafata, pentru stratul de uzura. Discutam despre parchet triplustratificat, poate cel mai rafinat si mai elegant tip de parchet de pe piata, util in special pentru cei care vor sa aiba incalzirea prin pardoseala. Se gaseste atat in offline, cat si in online, ofertele includ toate tipurile de imbinari de esente lemnoase, dimensiunile sunt gandite atat pentru case, cat si pentru apartamente, promotiile abunda mai ales in perioadele in care mai toata lumea se reapuca de amenajarea locuintelor.

Constructia sa este deosebita fata de parchetul clasic, parchetul triplustratificat avand trei straturi de lemn cu dispunere perpendiculara, straturile 1 si 3 sunt orientate cu fibrele in acelasi sens, al doilea strat avand o orientare perpendiculara. Efectul obtinut este cel de stabilitate dimensionala, poate fi imbinat prin metoda „click sau dublu click” si are avantajul ca se poate utiliza un element flotant, de unde costurile mai mici si durata instalarii cu mult redusa. Daca exista o defectiune la nivelul acestui parchet triplustratificat el se poate inlocui cu usurinta gratie montajului flotant. Alte avantaje ale parchetului cu trei straturi ar fi varietatea de esente sau finisaje, calitatea ecologica a lemnului, prin comparatie cu podeaua laminata, durata de viata mai mare, posibilitatea refinisarii de doua pana la trei ori. De asemenea, amintim si stabilitatea dimensionala despre care am vorbit deja, montajul flotant, preturile mai mici fata de parchetul masiv, certitudinea finisajului.

Nu trebuie sa uitam nici de elastiticatea foarte buna a acestui parchet, de gradul mare de fonoabsorbtie, dar nici de rezistenta foarte mare la umiditate si temperatura peste limite normale. Per total, parchetul triplustratificat este o investitie inteligenta, costurile se amortizeaza in timp, intretinerea e simpla, prin spalare cu substante speciale pentru parchet, detergenti specifici, rezistenta in timp e mare, asadar merita cumparat indiferent de tipul locuintei de amenajat.

1 comment: