Noni, un remediu natural

Originara din zonele ecuatoriale ale globului, planta de Noni este cunoscuta de secole ca un remediu extrem de eficient pentru o sumedenie de afectiuni dintre cele mai diverse. Insa spre deosebire de bastinasii polinezieni sau hawaiieni, medicina moderna nu a ajuns sa aprecieze beneficiile sucului de noni decat dupa 1990 atunci cand oamenii de stiinta au reusit sa ii izoleze substantele active.
Totusi bastinasii din zonele in care aceste fructe cresc le folosesc de foarte multa vreme nu numai ca tratament pentru tot soiul de boli dar si ca supliment alimentar menit sa ii pastreze sanatosi si in forma indiferent de anotimp.
Desi lista de beneficii a sucului de noni este mult mai mare, putem totusi mentiona faptul ca acesta este un excelent fortifiant pentru sistemul imunitar uman deoarece stimuleaza formea de celule limfocite si macrofage absolut necesare organismului pentru a lupta cu infectiile. De asemenea sucul de noni este "vinovat" pentru scaderea tensiunii dar si pentru calmarea durerilor sau reglarea intervalului de somn lucru pe care l-am aflat de pe supli.ro.
Pentru fumatori sau bautori inraiti, noni ajuta la renuntarea la aceste obiceiuri nesanatoase insa poate la fel de bine sa fie folosit si in tratarea efectelor acestor vicii. Sa nu uitam ca fumatul afecteaza in special plamanii iar alcoolul are un efect puternic distructiv asupra ficatului.
La fel de interesant este si efectul pe care il are asupra bolnavilor de cancer sau tumori care dupa tratamentul cu noni au declarat ca se simt mai bine iar medical vorbind, cancerul nu a mai evoluat. Totusi lumea medicala este inca destul de sceptica cu privire la modul in care elementele active ale sucului de noni actioneaza in organism. Insa la drept vorbind, medicii nu au fost niciodata prea interesati de remediile gasite in natura, medicina moderna fiind orientata mai mult spre cercetare si dezvoltare pe latura medicamentelor bazate pe chimicale.

No comments:

Post a Comment