Aragazul clasic isi mentine avantajele importante in bucatarie

Reamenajarea si modernizarea bucatariei este un pas care implica multe decizii, insa poate cea mai importanta este aceea legata de alegerea electrocasnicelor pentru gatit. Aceasta alegere este importanta nu numai pentru aspectul si eficienta gatitului, ci si pentru obiceiurile alimentare ale familiei. Cu toate acestea unul dintre cele mai populare electrocasnice este si astazi aragazul standard, cel pe care il gasim in majoritatea bucatariilor si cu care este cel mai la indemana sa pregatim preparate delicioase. Oferta este foarte variata, astfel ca putem gasi un aragaz la Rombiz, modern si in acelasi timp accesibil.

Oricat ar parea de desuete pentru unii, electrocasnicele pe gaz, nu au devenit deloc inutile sau demodate. Indiferent cat de mult s-a modernizat plaja de electrocanice pentru bucatarie, avantajele lor principale raman valabile. Un prim avantaj este acela ca flacara pe gaz intra in contact direct cu recipientul in care se gateste, fara intarziere si fara sa fie nevoie ca un element intermediar sa se incalzeasca. Modificarea temperaturii are si ea loc imediat, cu doar o simpla miscare a butonului care regleaza presiunea gazului, in timp ce la electrocasnicele pe curent, de pilda, plita se va incinge sau isi va mari temperatura intr-un interval de timp mai mare. Un alt avantaj important al obisnuitei masini de gatit cu gaz este acela ca flacara sa poate fi folosita pentru orice tip de cratita sau vas, de la cratitele obisnuite din email, tuciuri din fonta, vase din otel inoxidabil pana la teflon sau wok-uri, si chiar vase ceramice.

Nu acelasi lucru se poate spune despre plitele pe inductie, de pilda, care necesita ca gatirea sa se faca in vase speciale, implicand asadar o investitie suplimentara. Deocamdata, in Romania, gazul este o solutie mai ieftina decat electricitatea, asadar si la capitolul eficienta a costurilor, un electrocasnic obisnuit pentru gatit va fi alegerea cea mai avantajoasa.

No comments:

Post a Comment