Lucruri despre care nu ai stiut ca sunt denumite complet gresit

Batalia de la Bunker Hill. Pe toate site-urile care vorbesc despre istoria Bostonului tot auzi de faimoasa batalie de la Bunker Hill. Cum de nimeni nu stie de batalie daca e asa de importanta… Inainte de batalie, colonistii au primit ordin sa fortifice zona Bunker Hill. Cu toate astea, sub comanda colonelului Prescott, barbatii au decis sa sara peste cei 34 de metri montani din zona, care era mai aproape de apa. A fost o strategie a trupelor pentru a avea puncte de observatie mai bune, insa nu a fost cea mai inspirata miscare pentru ca rezultat o batalie fata in fata.

In doar doua ore s-a transformat in cea mai sangeroasa batalie din „Razboiul Revolutionar”. O harta britanica care a incurcat numele delurilor Breed si Bunker ne induce si mai mult in eroare cu privire la localizarea exacta a bataliei. Big Bang-ul. Astronomul Fred Hoyle a venit cu numele de Big Bang, in mod ironic total opus teoriei. A cam mixat cuvintele intr-un joc ciudat din punct de vedere lingvistic. Cu toate astea, cel care a inventat ideea de Big Bang a fost Georges Lemaitre, care i-a spus „Primeval Atom”. Motivul pentru care Big Bang e gresit e pentru ca nu are legatura cu teoria pura. Da impresia ciudata a unui zgomot urias, explozie, care a dus la crearea universului si a tot ce e in el. Teoria spune clar ca toata materia exista odata intr-un singur punct. Dupa o expansiune initiala, s-a extins si continua sa se extinda.

Boom-ul initial nu a fost nici zgomotos si nici asa de urias precum se spune. Materia a plecat de la marime subatomica la marimea unei mingi de golf, asa ca nicio legatura cu marele boom despre care tot auzim. Si nici macar nu a fost zgomot puternic. Nu ai fi avut cum sa auzi nimic de vreme ce frecventa sunetului boom-ului inital era prea joasa si imperceptibila de urechea umana.

No comments:

Post a Comment