Probleme bizare care au afectat tari intregi

Panica penisului. Koro este o deziluzie in masa care se manifesta prin credinta ca organele genitale se micsoreaza sau sunt furate in intregime. Teama morbida a aparut in Africa, unde grupuri intregi de oameni au pretins ca li se micsoreaza penisurile. Au fost folositi clesti si cleme de metal pentru a le tine in siguranta in afara corpului pana la gasirea unui saman vindecator. Hotii erau acuzati de vrajitorie.

In 2008, in Congo, s-a crezut o perioada ca indivizii care purtau inele de aur in taxi faceau vrajitorii pentru a fura penisurile pasagerilor care erau cu ei in masini. Dar nu problema penisurilor furate era grava, ci reactia publicului. Au fost arestate 13 persoane suspecte de vrajitorie pentru furtul penisurilor si alte 14 persoane pentru atacarea „vrajitorilor”. In 1990, in Ghana, hotii de penisuri erau batuti crunt pana cand isi dadeau duhul. In Benin si Nigeria au murit alti 17 oameni in 2001 din acelasi motiv. Criza coreeana de Kimchi. In Coreea de Sud nimic nu e mai important decat kimchi. Varza fermentata are un status religios in tara si se serveste la fiecare masa-restaurantele o ofera gratis, asa cum e ketchup-ul american. A fost o mare problema pentru toata lumea cand pretul verzei a crescut cu 500% in 2010. O tragedie nationala, pretul verzei fermentate a crescut ingrijorator. Ploile torentiale si dese au distrus recoltele, asa ca furturile de varza au inceput sa fie la ordinea zilei-odata au fost prinsi cativa cetateni care voiau sa fure 400 de verze. Ca un raspuns de solidaritate cu criza, presedintele a promis ca mananca doar varza de calitate inferioara; mai mult, oamenii au ajuns sa stea la cozi interminabile pentru a lua o varza surprinzator de buna. Operatiunea parul porcului. Lipsa de locuinte e o mare problema in orice tara. Australia si Marea Britanie se plang de lipsa de locuinte si nu prea au cum sa rezolve problema prea curand. In 1944, guvernul australian a pus la cale un plan de constructie de case pentru cererea crescuta venita din partea oamenilor. Peste cativa ani au avut alta problema-lipsa de pensule. Parul de porc din care erau confectionate lipsea cu desavarsire iar singura sursa viabila era in China.

Importurile erau dificile din cauza razboiului civil din China. Fortele aeriene australiene au primit sarcina sa aduca 20 de tone de par de porc din Chongqing. Toata operatiunea a durat cinci luni dar a meritat efortul: pensulele au aparut imediat pe rafturi. Penuria de soricei de laborator. In 1989, un incendiu a facut prapad intr-un laborator din Maine. A distrus tot ce era in laborator si a ucis 400.000 de soricei de laborator. Printre ei se aflau si specii unice folosite pentru studiul AIDS, HIV, SIDA. Multe experimente aflate in desfasurare au fost anulate iar reluarea lor era inutila. Impactul asupra cercetarii mondiale a fost mare pentru ca laboratorul vindea 40.000 de soricei in fiecare saptamana la 11.200 de laboratoare. Pagubele estimate au fost de 40 de milioane de dolari iar asigurarea acoperea doar 15 milioane de dolari. Pana la urma a contribuit si Congresul si Howard Hughes Medical Institute si laboratorul a fost repus pe picioare.

No comments:

Post a Comment